Hlavní obsah

Jarolíma osud Liverpoolu a Leverkusenu neděsí

PRAHA

Nepříliš atraktivní, ale velmi silný protivník v bulharském CSKA Sofia čeká ve čtvrtek ve 20 hodin na fotbalisty Slavie Praha, kteří tak na Strahově vstoupí do druhé fáze Poháru UEFA. Po postupu přes irský Cork City čeká svěřence Karla Jarolíma ve skupině první ze čtyř zápasů. Po CSKA Sofia přijdou na řadu bitvy ve Stavangeru, s Monakem a v Hamburku.

Článek

Bulharský protivník se zdá jako relativně přijatelný, ve skutečnosti však disponuje ohromnou silou. "Vedou bulharskou soutěž, ještě neprohráli," připomíná trenér Jarolím domácí suverenitu soupeře, který z deseti zápasů v lize devět vyhrál a vstřelil 36 branek.

CSKA se navíc pyšní skvělou bilancí na hřištích soupeřů v letošním ročníku evropských soutěží. "Ve třetím předkole Ligy mistrů a posléze v prvním kole Poháru UEFA vyhráli v Liverpoolu, respektive v Leverkusenu, který posléze vyřadili," varuje trenér Slavie před podceněním. "Ze hřišť soupeřů mají skvělou bilanci. Rozhodně musíme být ostražití," varuje Jarolím, přesto zápasy Sofie na hřištích soupeřů nestudoval.

Pro domácí zápas vytyčil jednoznačný cíl v podobě vítězství. "Je v našich silách, abychom vyhráli. Bude to však složité i proto, že Bulhaři první zápas ve skupině s Hamburkem prohráli a každá další ztráta by je mohla dostat z kola ven," uvědomuje si Jarolím.

Jak skončí zápas Slavia Praha - CSKA Sofia?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Eliminovat rychlé brejky

Hráčům, kteří se po včerejším večerním tréninku odebrali na předzápasové soustředění do hotelu Holiday Inn, pustil dnes před obědem sestřih utkání ze zápasu bulharského týmu v prvním kole skupiny s Hamburkem.

"Upozorníme na největší sílu soupeře v podobě rychlých protiútoků. Ty musíme eliminovat, nesmíme je do nich pustit," odkrývá Jarolím jeden z taktických záměrů. Synovi Davidovi, opoře Hamburku, pro informace nevolal. "Nechtěl jsem je po něm. Máme dostatek vlastních," usmívá se trenér Slavie.

Věří, že jeho svěřenci si nenechají tak jako v posledních ligových utkáních vstřelit gól v prvních minutách po zahájení zápasu, tak jak se stalo v derby se Spartou (inkasovali ve 4. min.) či v Brně (ve 3. min.). "Snad už jsme si ty začátky vybrali a budeme dostatečně koncentrovaní."

Bulharský tým přiletěl do Prahy včera dopoledne bez českého legionáře Roberta Cahy, který hraje pouze za rezervní tým. Ve výpravě chyběl i klíčový záložník Murad Hdiuíd z Maroka, zraněný stoper Iliev však přiletěl. Hrát by ale neměl. "Tím se vůbec nezaobíráme," naznačuje Jarolím, že soupeř může před utkáním, které bude řídit Ukrajinec Šebek, blafovat.

Pravděpodobné sestavy
Slavia
Kozáčik - Krajčík, Suchý, Latka, Zbončák - Piták, Jarolím, Hrdlička, Švento - Vlček, Fořt.
CSKA Sofia
Maksič - Zabavnik, Gueye, Zafirov, Tiago - Jakirovič, Todorov, Gargorov, Janev - Sakaljev, Dimitrov.

Reklama

Související témata: