Hlavní obsah

Největší problém? Umělá tráva, hlásí trenér Mladé Boleslavi Jarolím

Karel FeltSport.czPrávo

Postup norského Strömsgodsetu do 2. předkola Evropské ligy není pro kouče mladoboleslavských fotbalistů Karla Jarolíma překvapením. S předpokládaným protivníkem se Středočeši utkají na úvod doma ve čtvrtek 16. července od 19 hodin.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský trenér Karel Jarolím

Článek

Největší starost trenérovi dělá umělá tráva, na níž se bude hrát o týden později odveta. „V tomto období nepřijdeme s umělou trávou do kontaktu. V Norsku se na ní ale běžně hraje vzhledem k tamním klimatickým podmínkám. Takže na ní budeme muset potrénovat. V Boleslavi máme novou. Je to ale jiný fotbal, takže se budeme snažit udělat pro postup maximum už ve čtvrtek doma," řekl Právu Jarolím.

Norského soupeře má pod kontrolou. „Sledovali jsme oba zápasy s Tiranou a máme k dispozici i video. V neděli hraje Strömsgodset doma ligový zápas, tak se tam vypravíme, abychom si udělali ještě lepší obrázek, co nás čeká," dodal trenér.

Rámcovou představu Jarolím má. „Bude to nepříjemný soupeř, který hraje silový, ale technický fotbal. Navíc bude rozehranější, co se týká soutěžních zápasů. Přesto si nemůžeme klást jiný cíl než postup do další fáze," zdůraznil. IF Strömsgodset sídlí ve městě Drammen, stadión Marienlyst má kapacitu 7500 sedadel. Klub vyhrál dvakrát v historii norský titul a pětkrát domácí pohár. V evropských pohárech se ale nikdy výrazněji neprosadil. Před dvěma roky ho ve 3. předkole Evropské ligy vyřadil Jablonec.

K oporám týmu patří zkušený záložník Petter Vaagan Moen, který dal ve čtvrtek vítězný gól v odvetě 1. předkola s týmem Partizani Tirana. Vedle něho hraje devatenáctiletý talent Iver Fossum, za nimi řídí obranu člen širšího kádru norské reprezentace Gustav Valsvik. Na hrotu nastupuje Belgičan Marvin Ogunjimi, kterého nejčastěji doplňuje Ghaňan Mohammed Abu. Norský tým vyhrál v 1. předkole nad albánským celkem z Tirany oba zápasy, doma 3:1 a odvetu 1:0.

Reklama

Související témata: