Hlavní obsah

Do pohárové Evropy vstoupí Boleslav bez Baroše i Skaláka. Vyrovnáme se s tím, tvrdí kouč

Mladá Boleslav

Dva klíčoví fotbalisté a v premiérovém duelu nebudou k dispozici. A to Mladá Boleslav ve čtvrtek vstupuje na evropskou pohárovou scénu! „V minulosti jsme se museli vyrovnat s jinými problémy, vypořádáme se i s absencí Milana Baroše a Jiřího Skaláka,“ zachovává před kvalifikační konfrontací Evropské ligy s norským Strömsgodsetem trenér Středočechů Karel Jarolím. „Za týden na odvetu už k dispozici budu,“ ujišťuje Milan Baroš, že zdravotní problémy odeznívají a on se brzy připojí k mužstvu.

Foto: FK Mladá Boleslav

Milan Baroš trénuje v Mladé Boleslavi zatím individuálně a start sezóny nestihne.

Článek

Zatímco ostatní tuzemské kluby si ještě užívají relativního klidu, fotbalisté Mladé Boleslavi už ladí formu na kvalifikační předkolo Evropské ligy. Samo sebou s novými akvizicemi, jež do mužstva přišly, nebo se vrátily z hostování.

Trenér na Chramostu hodně spoléhá

„Mrzí mě, že jsem se v Plzni neprosadil," přiznává Jan Charmosta, který se po ročním působení v mistrovské Viktorii vrátil tam, kde fotbalově vyrostl. „Zbrzdilo mě zranění a na jaře po příchodu Mahmutoviče už jsem tolik šancí nedostával. S Teclem jsme na to doplatili," netají, že od plzeňské štace čekal víc.

Teď od něho ovšem očekává hodně kouč Jarolím. Zvláště, když se Chramostovi v letní přípravě dařilo a prosazoval se i střelecky.

„Doufám, že nevystřílel všechnu munici a bude dávat góly i teď, kdy sezóna začíná naostro. Nebude ale samozřejmě záležet jen na něm, fungovat musí celý tým," připomíná Jarolím, jemuž vedení přivedlo do kádru i další dvě vytoužené posily - z Ostravy Baroše, z Bohemians 1905 Radu.

„Milan chuť do fotbalu má, zkušenosti také, zdravotní problémy ho ovšem přibrzdily. Zatím trénuje individuálně, ale brzy už se připojí k mužstvu," smířil se Jarolím s tím, že ve čtvrtečním duelu proti Norům musí přítomnost Baroše oželet.

Rada by měl být velkým přínosem

Zato Jakuba Radu docela určitě do základní sestavy zařadí. „Je to týmový fotbalista, který dokáže usměrnit a také patřičně zrychlit hru. Právě tohle nám v minulé sezóně scházelo, takže by nám měl pomoci," pochvaloval si mladoboleslavský kouč angažovaní bývalého klokana.

„Právě proto jsem do Mladé Boleslavi šel. Z Bohemky jsem byl zvyklý, že jsme se rok co rok třásli o záchranu, teď jsem v ambiciózním mužstvu hrajícím navíc evropské poháry," přiznává Rada, jak moc uvítal přestup, s nímž koketoval už v zimě.

Další akvizicí jablonecký Kubista

Přestupové aktivity Mladé Boleslavi tím ovšem nejsou zdaleka vyčerpány. „Ve středu se k nám připojí jablonecký Kubista, který přijde na roční hostování s opcí. A já i trenér nosíme v hlavě ještě nějaká další jména," prozradil prezident mladoboleslavského klubu Josef Dufek, který samo sebou po letních nákupech postavil před trenéra i hráče vyšší cíle než dosud. „Zastávám názor, že musíme jít krok po kroku, ale další sportovní posun očekávám. Chceme pozlobit mužstva, jež skončila v uplynulé ligové sezóně v tabulce před námi."

Na vykročení hodně záleží

„A na evropské scéně se pokusíme dostat dál než loni," připojoval další úkol trenér Jarolím, vědom si toho, že kvalifikační konfrontace s norským Strömsgodsetem představuje jen první zastávku na této cestě.

K prvnímu dílu nastoupí jeho svěřenci v Adidas Areně, neboť tak se od nové sezóny díky partnerství uzavřenému se stejnojmennou společností jmenuje mladoboleslavský stadión, už ve čtvrtek.

„Soupeř přijede patřičně rozehraný, neboť u nich běží liga naplno a navíc už v předchozím kvalifikačním předkole hráli, my jsme odpočatí a na sezónu nachystaní. Ideální by bylo vytvořit si pro odvetu alespoň dvougólový náskok, neboť v Norsku se bude hrát na umělé trávě, na kterou si budeme muset teprve přivyknout," připomínal kouč Jarolím, jak důležitý bude vstup do sezóny.

Postoupí Mladá Boleslav přes norský Strömsgodset do třetího předkola Evropské ligy?
Ano
77,3 %
Ne
22,7 %
Celkem hlasovalo 3298 čtenářů.

Reklama