Hlavní obsah

Baroš byl natěšený, že si po letech zahraje na evropské scéně. Návrat ale musí oželet

Mladá Boleslav

Fotbalová Mladá Boleslav si od něho hodně slibovala, při vstupu na evropskou pohárovou scénu se však bude muset bez své největší letní posily Milana Baroše obejít. „Potřebuji ještě pár dnů, aby zdravotní problémy definitivně pominuly a mohl jsem se připojit k mužstvu,“ potvrzuje Baroš, že se ve čtvrtečním prvním duelu druhého kvalifikačního předkola Evropské ligy proti norskému Strömsgodsetu v sestavě Středočechů neobjeví.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Nová posila Mladé Boleslavi, útočník Milan Baroš.

Článek

Třiatřicetiletý bývalý reprezentant a vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem Milan Baroš toho zatím v novém angažmá moc neodehrál. Po letním přestupu z Ostravy nastoupil v mladoboleslavském dresu v letní přípravě jen na poločas, v němž se zapsal i mezi střelce, ale jinak trénoval a na sezónu se chystal víceméně individuálně.

„Kondičně jsem připravený dobře, s tím jsem nikdy v minulosti neměl problém, ale potřebuji si zatrénovat s mužstvem," naznačuje Baroš, že zdravotní problémy odezněly.

„Kvůli jednomu či dvěma zápasům nechceme nic uspěchat. Sezóna je dlouhá a proto je důležité, aby se Baroš, stejně jako třeba Skalák dali do pořádku," připomíná prezident mladoboleslavského klubu Josef Dufek, že na Barošův návrat nijak nespěchá ani on, ani trenér Jarolím.

Baroš byl přitom hodně natěšený na možnost zahrát si po letech zase na evropské pohárové scéně. „Byla to motivace, s níž jsem do Mladé Boleslavi přicházel," přiznává. Teď  je ale přesvědčen, že kvalifikační konfrontaci s norským protivníkem zvládne mužstvo i bez něho.

Boleslav má velké ambice

„V jeho silách to je, i když Strömsgodset je těžkým soupeřem. A protivník, na kterého případně narazíme ve třetím předkole, bude ještě těžší, neboť my mezi nasazenými celky figurovat nebudeme. Ale naším cílem je postoupit a zahrát si základní skupinu Evropské ligy. Potřebnou fotbalovou kvalitu i potenciál na to máme," je přesvědčen zkušený útočník, jemuž se samozřejmě zamlouvá filozofie trenéra Jarolíma a jeho touha po ofenzivním fotbale.

„Jednou věcí je chuť a touha, druhou realita. Bude ale na nás, abychom trenérovy představy přenesli na trávník, vytvářeli si šance a dávali góly. Předpoklady k tomu máme, ambice klubu rovněž nechybí. Porveme se o to, aby nastávající sezóna byla úspěšná a my figurovali v ligové tabulce nahoře," ujišťuje Baroš, od něhož si Mladá Boleslav hodně slibuje.

„S tím nemám problém, s očekáváním jsem se musel vyrovnávat všude, kde jsem v minulosti působil. Pokud mně bude sloužit zdraví, myslím, že na to fotbalově pořád mám a mužstvu tudíž mám co dát," dodává Baroš.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen