Hlavní obsah

Navrátilec Chramosta musí brát zavděk Evropskou ligou. Boleslav však na jeho góly spoléhá

Namísto toho, aby se chystal s plzeňskými fotbalisty na kvalifikaci o Ligu mistrů, musí vzít Jan Chramosta zavděk tažením za vidinou Evropské ligy. Roční hostování na západě Čech nedopadlo podle jeho představ, takže se v létě vrátil do Mladé Boleslavi, kde vyrůstal a v jejíchž barvách vstoupil na scénu velkého fotbalu. „Škoda, ve Viktorii jsem se cítil dobře, jenže mě zbrzdilo zranění,“ lituje čtyřiadvacetiletý útočník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Chramosta už zase střílí góly v mladoboleslavském dresu.

Článek

S Plzní sice získal mistrovský titul, jenže teď už zase střílí góly za Mladou Boleslav. A v přípravě jich dával opravdu hodně, takže trenér Jarolím i spoluhráči na něho budou spoléhat i teď, kdy ambiciózní Středočeši vstupují na evropskou pohárovou scénu. Zvláště, když největší posila Milan Baroš je zraněný a do čtvrtečního úvodního duelu druhého kvalifikačního předkola Evropské ligy s norským Strömsgodsetem určitě nezasáhne.

„V přípravě se mně skutečně dařilo, takže jsem se snad nevystřílel a nějaké góly si nechal i na mistrovskou sezónu," doufá Chramosta, který by měl po Barošově boku představovat útočnou sílu Mladé Boleslavi.

„Zatím jsme si spolu zahráli jen poločas, protože Milan měl zdravotní problémy a trénoval individuálně. V průběhu sezóny nám ale hodně pomůže, protože je to velice kvalitní fotbalista," je přesvědčen, že se budou s Barošem náramně doplňovat.

Postupové šance? Padesát na padesát

V domácí lize, na evropské scéně zrovna tak. „Nejdříve se ovšem musíme vyrovnat se Strömsgodsetem. Nedovedu vůbec odhadnout jeho sílu, protože s norským soupeřem jsem se ještě nikdy nepotkal. Ani na klubové úrovni, ani s reprezentací. I proto odhaduji postupové šance padesát na padesát, i když nás možná favorizuje fakt, že jsme nasazeni," je Chramosta plný očekávání, co kvalifikační zápasy se skandinávským protivníkem přinesou.

„Trenér nám připravil rozbor soupeřovy hry, dostali jsme i písemné poznámky o jednotlivých hráčích. Síla Norů by měla být především ve středu hřiště, kde tři záložníci tvoří hru. Hlavně defenzivně laděný Abua je velmi dobrý," prozrazoval Chramosta, co vyčetl z Jarolímova elaborátu, v němž mladoboleslavský kouč upozorňoval především na reprezentanta Ghany, který zkoušel štěstí i v Manchesteru City.

„V přípravných zápasech jsme zkoušeli hodně vysunutý presink, jímž jsme nutili soupeře k chybám a sami si vytvářeli šance. To by měl být i recept na Nory. Chceme samozřejmě druhé předkolo zvládnout a postoupit dál," potvrzuje Chramosta, že Mladá Boleslav vstupuje do nové sezóny s velkými ambicemi.

Na titul ještě nemyslí...

„Přišlo hodně kvalitních hráčů, takže kádr máme kvalitní a silný. S Plzní se sice ještě pořád rovnat nemůžeme, protože tam je dvacet hotových fotbalistů a jakmile někdo ze sestavy vypadne, chopí se šance rovnocenná náhrada. Sám jsem to poznal. Když jsem se zranil, přivedlo vedení Mahmutoviče, příležitost dostal i Holenda a my se Standou Teclem jsme na to doplatili. Hráli jsme za juniorku, což nebylo ono," vracel se mladoboleslavský útočník k působení ve Viktorii.

„Na boj o titul ještě pomýšlet nemůžeme, ale rozhodně chceme v nové ligové sezóně potrápit mužstva, která skončila v tabulce před námi," přiznával Chramosta, že obhajoba minimálně čtvrté příčky by měla být pro Mladou Boleslav povinností.

Reklama

Související témata: