Hlavní obsah

Utopie? Fotbalisté Mladé Boleslavi věří, že i bez Baroše odvetu zvládnou a přes Nory postoupí

Manchester/Praha

Utopie? Fotbalisté Mladé Boleslavi věří, že se jejich snění o pokračující cestě pohárovou Evropou v utopii nepromění. A to přesto, že k odvetě 2. předkola Evropské ligy nastoupí v Norsku s mankem z domácího zápasu, který prohráli 1:2, a že proti Strömsgodsetu budou navíc hrát na umělé trávě. „Jenže k tomu bude zapotřebí podat mnohem kompaktnější výkon, než v úvodním střetnutí u nás doma," je si vědom trenér Karel Jarolím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský trenér Karel Jarolím během úvodního utkání 2. předkola Evropské ligy s norským Strömsgodsetem.

Článek

Překážek na cestě do dalšího předkola Evropské ligy budou muset zdolávat Jarolímovi svěřenci spoustu. Dnes navečer musí v Drammenu, kde se odveta hraje, bezpodmínečně vyhrát a vstřelit minimálně dva góly, aby mohli na postup do další fáze kvalifikace pomýšlet.

Baroš zůstal doma, Skalák asi na lavičce

A to bez největší letní akvizice Baroše, který do Skandinávie vůbec neodletěl, a nejspíš i bez Skaláka, který se sice s mladoboleslavským mužstvem k odvetě vydal, ale nejspíše usedne jen na lavičku náhradníků. Zápas se totiž hraje na umělém povrchu, který by se mohl na zdravotním stavu hráče podepsat.

Odveta 2. předkola EL mezi Strömsgodsetem a Ml. Boleslaví se hraje dnes v 19 hodin, řídí ji Rus Nikolajev, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz

„Operované koleno je sice v pořádku a drží, jenže umělka je přece jen něco jiného, než tráva," nechával Skalák absentující i v prvním duelu rozhodnutí na trenérovi.

Jarolím ho nejspíše ponechá na lavičce mezi náhradníky a na hřiště by ho případně poslal podle vývoje střetnutí.

„Není to pro nás jednoduchá situace, ale chceme se o postup ještě poprat. Musíme však podat mnohem lepší, a hlavně ve všech řadách kompaktnější výkon, než v prvním střetnutí na domácím hřišti," je si mladoboleslavský kouč vědom toho, že s podobně mizerným projevem, jako před týdnem, by jeho svěřenci neměli nárok.

Norové z umělky profitují

Zvláště, když Strömsgodset z výhody domácího prostředí a umělé trávy profituje.

„Doma jsme hodně silní," připomínal asistent trenéra André Ödegaard, že jeho svěřenci prohráli ligový zápas naposledy před rokem a od té doby si s nimi žádný soupeř nevěděl rady.

„I Mladá Boleslav to u nás bude mít těžké. První zápas jsme zvládli nad očekávání. Nejenže jsme vyhráli, s čímž jsme vzhledem k síle protivníka příliš nepočítali, ale ještě jsme dali dva góly, což nám zvedlo sebevědomí."

Co vymyslí Jarolím?

Mladoboleslavský kouč si je všech úskalí dobře vědom. „Potíž je v tom, že domácí mohou od začátku bránit náskok, což oni ovládají. U nás o tom přesvědčili. Předpokládám, že vsadí na dobře organizovanou defenzívu a budou čekat na naše chyby. Nesmíme jim nabídnout podobné příležitosti, jako před týdnem, kdy jsme z brejků inkasovali po skutečně fatálních, ba dokonce stupidních chybách," připomínal svým svěřencům Jarolím.

„Bude to hodně těžké, ale pořád věříme, že jsme odvetu schopni zvládnout a do dalšího kola Evropské ligy postoupit. Trenér určitě přijde s taktikou, která by měla na Nory platit, takže bude záležet na nás, jak ji naplníme," nechal se slyšet střelec jediného mladoboleslavského gólu v prvním střetnutí Daniel Bartl.

„Doma jsme na umělé trávě trénovali, takže povrch hřiště by pro nás zase až takovou překážkou být neměl," přidával Jakub Rada a netajil, že po přestupu z Bohemians do Mladé Boleslavi si premiérové účinkování na evropské pohárové scéně představoval přece jen jinak.

I on však věří, že Mladá Boleslav je schopná v Norsku vyhrát, dva góly vstřelit a do 3. předkola Evropské ligy postoupit. Narazila by tam na vítěze duelu mezi slovinským Koperem a chorvatským Hajdukem Split, což by byl podle mínění hráčů i trenéra hratelný soupeř.

Jenže potíž tkví v tom, že Středočeši musí nejprve zvládnout odvetu v Norsku a do třetího předkola postoupit.

Postoupí Mladá Boleslav přes norský celek do 3. předkola EL?
Ano
26,1 %
Ne
73,9 %
Celkem hlasovalo 3370 čtenářů.

Reklama

Související témata: