Hlavní obsah

Do hlavy Teclovi nevidím, ale jeho zkrat byl druhým klíčovým důvodem prohry, věděl své Šilhavý

Jablonec

Prohráli, plánovanou cestu do pohárové Evropy si jablonečtí fotbalisté hned v úvodním zápase s Kodaní zkomplikovali, přesto víru v postup neztratili. „Tak to jsem jen rád, že se i po porážce tváří optimisticky. V odvetě ještě zabojujeme a pokusíme se všechno zvrátit,“ kvitoval odhodlání svých svěřenců trenér Jaroslav Šilhavý, byť on sám byl výsledkem neskonale zklamaný.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fanoušci Kodaně se radují z gólu proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Porážka to byla úplně zbytečná, to přiznávali všichni jablonečtí hráči. Nahlas i sami mezi sebou.

Máme na ně, burcoval Novák i po prohře

„Dánové vystřelili jednou na bránu a byl z toho gól," glosoval průběh střetnutí Luděk Pernica, k jehož cti slouží, že ani příležitosti svého celku nijak nezveličoval. „Měli jsme skutečně jen náznaky, které jsme nedotáhli do konce," uznával.

„Nebylo to prostě o podobné produktivitě, jako v prvním ligovém kole domácí soutěže proti Příbrami. Ale čtyři, pět možností, abychom vstřelili branku, jsme měli," vypočítával naopak jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý náznaky, jimiž jeho svěřenci zahrozili.

„A také se přesvědčili, že se s Kodaní dá hrát, Ostatně, už v únoru na soustředění v Portugalsku jsme to poznali, teď se v tom znovu utvrdili. Máme na ně," burcoval po prohře spoluhráče i sám sebe nejlepší jablonecký střelec uplynulé sezóny Filip Novák.

„Pojedeme do Kodaně vyhrát a postoupit," tvrdil odhodlaně.

„Bude to sice mnohem těžší, než doma, ale i já věřím, že v Dánsku jsme schopni vstřelit gól a o postup se poprat. Rozhodně naši účast v pohárové Evropě nebalíme," přidával se k hráčům i trenér Šilhavý.

Verbičova střela, zkrat Tecla

Vědom si pochopitelně toho, že vývoj středečního zápasu zásadně ovlivnily dva klíčové okamžiky.

„Nejdřív nádherná střela, kterou se dostala Kodaň do vedení," připomínal parádní trefu Verbiče.

„Měl čas na přípravu a trefil to vážně skvěle. Byl jsem na jeho střelu krátký," skládal poklonu mladému Slovinci v dánských službách jablonecký brankář Vlastimil Hrubý. „Ale i tak se ukázalo, že se s Kodaní hrát dá. Hlavně v první půli jsem neměl prakticky žádnou práci."

Druhým klíčovým momentem bylo vyloučení Stanislava Tecla ve chvíli, kdy se měli Severočeši nadechnout k náporu a pokusit se o vyrovnání.

„Těžko říct, proč to udělal. Zkrat? Přemotivovanost? Kdybych mu tak viděl do hlavy," povzdechl si Šilhavý.

„Standa byl natěšený, nachystaný, i první průnik se mu povedl a pak tohle. Chceme na hráčích, aby si počínali tvrdě, důrazně a agresivně, jenže tohle bylo za hranou a pro sudího nebylo co řešit. Pro nás stejně studená sprcha, jako vedoucí gól Dánů, protože v deseti už to bylo složité. Zkušenosti hráčů Kodaně nasbírané na evropské scéně se poté musely zákonitě projevit," přiznával jablonecký kouč, že v oslabení už neměli jeho svěřenci proti protřelejší a rutinovanějším Dánům nárok.

„Ale viděli jsme, že se s nimi hrát dá, takže to v Kodani zkusíme," ujišťoval Šilhavý.

Dokáže Jablonec i přes domácí porážku vyřadit v 3. předkole Evropské ligy Kodaň?
Ano
22,9 %
Ne
77,1 %
Celkem hlasovalo 14309 čtenářů.

Reklama