Hlavní obsah

V Izraeli je velká vlhkost, nechceme honit výsledek až tam, říká kouč Liberce Trpišovský

Liberec

Vzpomínky na úspěšné tažení Evropskou ligou před dvěma lety jsou v Liberci ještě živé, Slovan by rád na sezónu 2013/14 navázal. Na cestě do základní skupiny však musí zdolat dva soupeře. Dnes ho čeká první krok, v úvodním duelu 3. předkola se u Nisy postaví izraelské Šmoně.

Foto: Fiala Břetislav, ČTK

Trenér FC Slovan Liberec Jindřich Trpišovský.

Článek

„Odveta je v Izraeli, kde panuje vysoká vlhkost vzduchu a horko, což je trošku nevýhoda. Naší snahou tedy bude vytvořit si solidní pozici, abychom nemuseli výsledek v těchto klimatických podmínkách honit," má jasné představy trenér Jindřich Trpišovský, kterého čtyři dny po premiéře v české lize čeká premiéra pohárová.

Muž, jenž ještě na jaře vedl druholigovou Viktorii Žižkov, zahájil se Slovanem nový ročník Synot ligy úspěšně, tým otočil duel s Mladou Boleslaví (výhra 4:2). Těsně před vstupem do bojů o Evropskou ligu to byl příznivý scénář. „Otočili jsme skóre, což je velké povzbuzení. Musíme se ale zlepšit v obraně. V pohárech je důležité doma neinkasovat, to je náš cíl," uvedl Trpišovský.

Zatímco Slovan má za sebou dva soutěžní zápasy (kromě ligy také domácí Superpohár s Plzní), Izraelci ani jeden, tamní nejvyšší soutěž ještě nezačala. Trpišovský proto musel při skládání taktického plánu využít poznatků z přípravného duelu Šmony na soustředění v Nizozemsku. „Nejsou rozhodně slabí. Šance vidím padesát na padesát," mínil trenér.

Reklama