Hlavní obsah

Bakoš je na vypjaté bitvy zvyklý. Izraelcům už gól dal. Snad to půjde i s Libercem, věří

Robert NeumannSport.czPrávo

V minulých letech táhl v pohárových předkolech Viktorii Plzeň, teď na útočníka Marka Bakoše bude spoléhat Liberec. Severočeský tým čeká ve 3. předkole Evropské ligy izraelský Kirjat Šmona.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Na zkušenosti Marka Bakoše budou v Liberci hodně spoléhat.

Článek

„Úspěšné zápasy v Plzni byly společným dílem, věřím, že to s Libercem zvládneme stejně. Budu se snažit, abych naplnil důvod, proč na hřišti jsem, tedy abych dal nějaký gól," říká Bakoš.

Slovenský útočník vystřílel Plzni premiérovou účast v Lize mistrů, v sezóně 2011/2012 nasázel v předkolech šest gólů. Ve skupině pak dal vítězný gól Borisovu. V další sezóně jeho dvě branky Lokerenu otevřely Plzni cestu do skupiny Evropské ligy. Celková pohárová bilance Bakoše činí 13 branek.

„Myslel jsem, že jich je čtrnáct," žertuje 32letý kanonýr. „To je dávná historie, určitě nežiju z toho, že jsem zařídil postup přes Lokeren. Je třeba se dívat dopředu, bylo by fajn se ve čtvrtek dobře odpíchnout," dodává už vážně.

Z Plzně je na vypjaté evropské bitvy zvyklý, i proto má obrovskou motivaci zahrát si je také v Liberci.

Sezónu rozjel výtečně, k ligovému triumfu nad Mladou Boleslaví (4:2) přispěl gólem. Že by po nepovedeném uplynulém ročníku, kdy v zimě z Plzně přesídlil do Liberce, s nímž bojoval o záchranu, nastartoval návrat na výsluní? „Poslední půlrok nebyl ideální. Nedávno se mě na autogramiádě ptaly děti, jaký byl můj nejhorší zápas v kariéře. Odpověděl jsem jim, že na nejhorší rychle zapomínám a snažím se myslet na to, co bylo dobré, a z toho si brát. Takže věřím, že mám před sebou dobrou sezónu," doufá Bakoš.

Proti izraelskému klubu stál před třemi lety s Plzní, která ve skupině Evropské ligy narazila na Hapoel Tel Aviv. Bakoš si tehdy připsal trefu při domácí výhře 4:0. „Izraelci nehráli kolektivně, což je pro ně typické. Pokud měli trošku problém, řešili ho individuálně. My naopak musíme vystupovat jako jeden tým, to je cesta k úspěchu," uzavírá Bakoš.

Reklama

Související témata: