Hlavní obsah

Nevíte, kolikátá běží minuta? Kvůli rozbité časomíře vyzvídal liberecký gólman Koubek od diváků

Liberec

Nevíte, kolikátá minuta běží, paní? Ke kuriózní situaci došlo ve včerejším duelu Liberce se Šmonou. V 35. minutě vypověděla službu časomíra, gólman Tomáš Koubek během druhého poločasu zjišťoval průběžný čas od jedné z fanynek za brankou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Tomáš Koubek během utkání 3. předkola Evropské ligy s Hapoelem Kirjat Šmona.

Článek
Fotogalerie

„Myslím, že pro všechny hráče je důležité vědět, jaký je čas. Neměl jsem o něm ponětí, proto jsem se ptal paní za brankou," vysvětloval Tomáš Koubek. Poprvé těsně poté, co zlikvidoval obrovskou šanci izraelského mužstva po hodině hry. Vychytal hostujícího útočníka, který na něj pálil zblízka úplně sám.

„Pomohl jsem klukům, oni pomohli zase mně minulý zápas. Chtěl mě přehodit, zvedl jsem ruce, on mě do ní trefil," uvedl Koubek, který se vzápětí otočil za branku, kde spatřil paní. Obratem se od ní dozvěděl, že běží 60. minuta. „Ptal jsem se jí pak ještě jednou, volala na mě, že do konce zbývá zhruba šest minut," dodal Koubek.

Jeho spoluhráči na tom byli stejně, na čas se vyptávali u lavičky. S blížícím se koncem utkání stále častěji. Podle trenéra Jindřicha Trpišovského stála možná za inkasovaným gólem právě ztráta koncentrace, zaviněná zjišťováním času.

„Mě to neovlivnilo, na lavičce jsme byli informovaní, měl jsem puštěné stopky. Hráči se však ke konci ptali, možná to je trošku signál toho, že jsme zápas nedohráli dobře. Spíš, abychom se starali o to, co se děje na hřišti a přidali třetí gól, někteří hráči chtěli informace, kolik je do konce," posteskl si Trpišovský.

Gólman věří, že půjdou dál

Po zbytečné ztrátě ve středu hřiště podnikli hosté protiútok, který zakončil střelou Abed. Při smůle Slovanu se jeho střela, mířící mimo tyče, odrazila nešťastně od nohou jednoho bránících hráčů, Ondřeje Švejdíka.

„Někomu míč prolétl mezi nohama, nastala teč, od tyče šel míč do brány. Byla to nešťastná a nečekaná situace," litoval Koubek, který i přes komplikaci v závěru věří, že Severočeši půjdou dál.

„Pocity z gólu soupeře nejsou dobré, výsledek mohl být mnohem příznivější. Ale myslím, že jsme byli fotbalovější. Matematika je jasná: vedeme 2:1, v Izraeli nám stačí nedostat gól a postupujeme. Do odvety budeme vstupovat s pokorou, ovšem cítíme naší sílu, nakonec to pro nás dobře dopadne," je optimistou Koubek.

Postoupí Liberec přes Šmonu do play off Evropské ligy?
Ano
89,2 %
Ne
10,8 %
Celkem hlasovalo 4951 čtenářů.

Reklama

Související témata: