Hlavní obsah

Na bezbrankovou remízu hrát nebudeme. Bylo by to ošidné, říká Coufal před odvetou v Izraeli

Josef PešoutSport.czPrávo

Fotbalový obránce Vladimír Coufal se na začátku sezóny zabydlel v základní sestavě Slovanu Liberec. Nastupuje na pravém okraji defenzivní řady a odehrál devadesát minut nejen v prvním ligovém kole proti Mladé Boleslavi, ale i v pohárovém duelu s izraelským týmem Hapoel Kirjat Šmona (2:1). „Jestli nedotáhneme dvojzápas k postupu, budeme zklamaní, ale my to dotáhneme,“ přesvědčoval Coufal v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberečtí Herolind Shala a Vladimír Coufal (5) oslavují gól na 2:0 během utkání 3. předkola Evropské lig s Hapoelem Kirjat Šmona.

Článek
Fotogalerie

Bylo těžké vybojovat si stabilní místo v současném početném kádru Liberce?

V přípravě jsme byli tři adepti na jeden post pravého obránce, kromě mě ještě Honza Mudra a Martin Sus. Konkurence je zdravá, což platí o všech pozicích v sestavě. Na některých je větší, na jiných trošku menší. Moc si vážím toho, že dostávám důvěru ze strany trenéra. Zvlášť po loňské sezóně, kdy jsem se zranil, pak jsem hrál, znovu se zranil a bylo náročné se vrátit na hřiště. Takže letos si užívám každou minutu.

Přitom Slovan má doslova proměněnou obranu. V ní momentálně nastupují i stopeři Švejdík, Hovorka a nalevo Bartošák. Jak probíhá souhra?

Není to jen nová obranná čtyřka, ale i gólman Koubek a v podstatě celý tým je nově složený. Zatím si to sedá. Někdy to vypadá špatně, někdy ne. Musíme se sehrát. Ale myslím, že v obraně jsou konstruktivní typy a máme předpoklady k tomu, aby to bylo dobré.

Jak hodnotíte zápas s Hapoelem Šmona v předkole Evropské ligy?

Výsledek bereme, i když je hrozná škoda, že jsme neudrželi vedení 2:0. Pořád ale i po výhře 2:1 pro nás hovoří jednogólový náskok před odvetou.

Ale před ní vás čeká ještě nedělní ligový duel na Slavii v Praze.

Trenér možná protočí sestavu, abychom jeli čerství do Izraele.

S jakým cílem pak nastoupíte na půdě Hapoelu Šmona?

Uvědomujeme si, že tam nebudou lehké klimatické podmínky. Vycházíme z toho, že vedeme v sérii o gól. Na bezbrankovou remízu určitě hrát nebudeme. Bylo by to ošidné, protože ve fotbale se může stát všechno. Kdybychom inkasovali v 93. minutě, byli bychom v koncích. Na takové černé scénáře však nemyslíme. Chceme skórovat a dovést zápas v klidu k postupu. Dá se s nimi hrát. Byť je nepodceňujeme, tak nepatří k top soupeřům v předkolech Evropské ligy. Jestli to nedotáhneme, budeme zklamaní, ale my to dotáhneme."

Reklama

Související témata: