Hlavní obsah

Švejdík před odvetou v Izraeli: Bude tam komorní atmosféra, jako na tréninku

Praha

Pokud nastoupí, čeká libereckého fotbalistu Ondřeje Švejdíka po necelých třech letech opět zápas v pohárovém azylu Kirjatu Šmona. V listopadu 2012 hrál s pražskou Spartou v Haifě venkovní zápas Evropské ligy proti Hapoelu (1:1) před hrstkou diváků a podobně komorní atmosféru předpokládá i při čtvrteční odvetě 3. předkola v Netanje, kde bude Slovan hájit náskok 2:1 z úvodního domácího duelu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký obránce Ondřej Švejdík (vpravo) a Ido Axebrad z Kirjatu Šmona.

Článek

"Tehdy tam bylo míň fanoušků Šmony než našich. Jestli to bude výhoda? Těžko říct. Bude to mít takovou komorní atmosféru bez diváků, možná něco jako takový trénink. Jde o to se nahecovat, namotivovat a zvládnout to," řekl Švejdík před odletem.

Kirjat Šmona kvůli nevyhovujícímu stadiónu musí hrát evropské poháry jinde. Zatímco v sezóně 2012/13 vzal zavděk stadiónem v Haifě, nyní pro domácí zápasy zvolil Netanju.

"Myslím, že to bude lepší než minule se Spartou. To hráli na opravdu malém stadiónu v Haifě. Teď bude větší, fotbalovější a myslím, že nám to může vyhovovat," uvedl Švejdík. "Oni prakticky taky nebudou hrát na svém stadiónu. Všechno nám hraje do karet, abychom postoupili," řekl zadák, který od léta hostuje v Liberci ze Sparty.

Je zvědavý, jaké budou v Izraeli nyní panovat podmínky. Se Spartou totiž hrál venkovní zápas proti Hapoelu až v listopadu. "Vedro bylo, ale šílená vlhkost, že by se to nedalo zvládnout, to tedy ne. Teď to bude jiné a jsem sám zvědav," podotkl dvaatřicetiletý stoper, který Kirjatu Šmona před třemi lety v domácím duelu za Spartu vstřelil gól a přispěl k výhře 3:1.

Liberec v úvodním duelu doma dominoval, ale kvůli inkasované brance v 89. minutě si veze do odvety ošidný výsledek 2:1. "Dokázali jsme si, že z nich nemusíme mít takové obavy, jaké jsme měli před začátkem zápasu. Do šancí je pouštěly jen naše chyby, takže těch se musíme vyvarovat. Pokud chceme hrát poháry a Evropskou ligu, musíme takovéhle soupeře porážet," řekl Švejdík.

Reklama

Související témata: