Hlavní obsah

Liberec zjišťoval u Plzně, jak uspět v izraelském horku

Liberec

Před dvěma týdny proti sobě stály v bitvě o český Superpohár, teď Liberec a Plzeň spojily síly. Slovan dnes čeká v Izraeli odveta 3. předkola fotbalové Evropské ligy proti Šmoně a největší obavy má z horkého počasí. Sondoval proto u hráčů Viktorie, kteří před týdnem absolvovali duel v Tel Avivu s Maccabi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký útočník Marek Bakoš obvolával své někdejší spoluhráče z Plzně.

Článek

„Varovali nás, že to bude hodně náročné. Posledních dvacet minut toho prý měli plné zuby," řekl před včerejším odletem liberecký trenér Jindřich Trpišovský. Roli hlavního prostředníka mezi kluby na sebe vzal útočník Marek Bakoš, který v předešlých letech dobýval s Plzní historické úspěchy.

„Baky je zná, mluvil s nimi hodně. Já jsem obvolal ty kluky z Plzně, které jsem dřív trénoval. Bude to asi hustý. Jediná výhoda je, že budeme hrát večer, sluníčko už nebude mít takovou sílu. Jenže v den zápasu má být 36 stupňů ve stínu, k tomu ta nepříjemná vlhkost, což je největší problém," uvedl Trpišovský, který byl v kontaktu i s bývalým brankářem Slovanu Přemyslem Kovářem.

Ten nyní chytá za Haifu, tudíž má solidní přehled o tamním fotbale. „Přéma nás uklidňoval. Říkal, že jestli jim nedáme aspoň dva nula, tak tam nemůže dál pokračovat," smál se kouč. Severočeši budou hájit výhru 2:1 od Nisy z minulého týdne. Mohli však jet do Izraele mnohem klidnější, pokud by v závěru úvodního duelu neinkasovali branku, která dvojzápas zkomplikovala.

„Měli jsme doma vyhrát výrazněji, toto je ošidný výsledek. Pořád to ale máme ve svých rukou," pověděl Trpišovský. Slovan hřeje skvělá bilance z venkovních utkání, v pohárech prohrál jediné z posledních osmi, a dnes by ji rád potvrdil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články