Hlavní obsah

Báječný severočeský večer. Liberec i Jablonec v Evropské lize postupují do play off!

jsv, škvSport.cz
Aktualizováno

Po černé středě, kdy z Ligy mistrů vypadly Sparta i Plzeň, vylepšily reputaci českého fotbalu Liberec s Jabloncem. Slovan ve čtvrteční odvetě 3. předkola Evropské ligy zvítězil na půdě Hapoelu Kirjat Šmona 3:0 a po domácí výhře 2:1 si zajistil účast v play off. Radost zažívají i hráči Jablonce, kteří uspěli na hřišti Kodaně 3:2 a přes porážku 0:1 z prvního střetnutí na severu Čech slaví postup! Soupeře pro závěrečné předkolo poznají všechny čtyři jmenované české týmy při pátečním losu.

Foto: Liberec Slovan Jaroslav/FC Appeltauer, ČTK

Liberečtí fotbalisté slaví úvodní gól v odvetě 3. předkola Evropské ligy s izraelským týmem Kirjat Šmona. Zleva Lukáš Bartošák, Marek Bakoš, střelec gólu David Pavelka a Josef Šural.

Článek
Fotogalerie

Liberec začal na stadiónu v Netanje, kam zavítala zhruba tisícovka diváků, velmi dobře. Hned v úvodu nebyl daleko od gólu Šural. Po půl hodině hry už modrobílí jásali. Coufal naservíroval míč Pavelkovi a kapitán Slovanu střelou z první rozvlnil síť. Těsně před pauzou se navíc krásně trefil k tyči Šural a izraelský celek v tu chvíli potřeboval k postupu vstřelit už čtyři góly. Nakonec však nedal ani jeden, naopak triumf Severočechů potvrdil třetím zásahem v 52. minutě Bakoš.

Jablonec vyřadil Kodaň

O necelou hodinu později navíc slavil postup do play off Evropské ligy i jeho regionální rival z Jablonce. V úvodním duelu sice podlehl doma Kodani 0:1, ztrátu však smazal již po čtvrt hodině hry, kdy se hlavou trefil Wágner. Krátce po změně stran navíc vsítil druhou branku zelenobílých parádně zahraným přímým kopem Greguš. Dány poté oslabil Verbič, který obdržel červenou kartu, přesto se domácí dočkali snížení zásluhou Jörgensena.

Kodaň se tlačila za vyrovnáním, v 83. minutě ale zmrazil dánské fandy Pospíšil, jenž nádhernou ranou levačkou přiblížil Jablonec k postupu. Severočeši se už o vítězství nenechali připravit, nic na tom nezměnila ani 88. minuta, kdy na konečných 2:3 upravil skóre Santander.

Odvetné zápasy 3. předkola Evropské fotbalové ligy:
Šmona - Liberec 0:3
Branky: 33. Pavelka, 44. Šural, 52. Bakoš.
První zápas: 1:2, postupuje Liberec.
FC Kodaň - Jablonec 2:3
Branky: 72. Jörgensen, 88. Santander - 14. Wágner, 53. Greguš, 83. Pospíšil.
První zápas: 1:0, postupuje Jablonec.
Výsledky ostatních čtvrtečních zápasů EL zde.

Reklama

Související témata: