Hlavní obsah

Nevyvíjí se to dobře, přiznává největší letní akvizice mistrovské Plzně Kopic

Plzeň

Konečně předvedl, co v něm je, proč ho Plzeň v létě kupovala a dokonce se nerozpakovala poslat namísto něho do Jablonce Wágnera s Teclem. „Zpočátku byl nervózní, ale už se zadaptoval a jeho výkonnost stoupá,“ chválil Jana Kopice po utkání se Slováckem trenér Viktorie Miroslav Koubek i přesto, že ani výkon největší letní akvizice jeho týmu k výhře nepomohl. „Měl jsem hodně balónů, byl jsem u spousty akcí. Ale byl bych raději, kdyby jich bylo méně a my vyhráli,“ nemínil Kopic hodnotit, zda šlo o jeho nejlepší vystoupení v plzeňském dresu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Jan Kopic.

Článek
Fotogalerie

Musíte být hodně zklamaní. Ve středu prohra s Maccabi Tel Aviv a vyřazení z kvalifikace Ligy mistrů, v neděli remíza se Slováckem a další ztracené ligové body. To se na vás tolik podepsalo vyřazení?

Nemyslím, nastoupili jsme k zápasu se Slováckem se vší vážností a i motivace byla dobrá. Navíc jsme vedli a měli vše ve svých rukou...

Proč tedy zlom a nakonec jen nerozhodný výsledek?

Klíčovým momentem byl gól, který jsme dostali v nastaveném čase první půle. Pro nás představoval ránu do šatny, soupeře naopak nabudil.

Jenže protivník hrál od 53. minuty jen v deseti a vy jste toho přece mohli a měli využít.

Pravdou je, že se Slovácko semklo, ale i tak se hrálo jen na jeho bránu. Měli jsme spoustu šancí, jenže v době našeho největšího tlaku vstřelili hosté druhou branku, což nás zase srazilo hodně dolů. Brzy jsme ovšem vyrovnali a protože do konce zbývalo ještě dost času, věřil jsem, že i vítězný gól vstřelíme. Jenže bohužel...

Střelecká mizérie, kterou v současnosti Plzeň prožívá, nemá hranic. Trenér Koubek vyčíslil, že proti Dukle a Slovácku jste měli minimálně patnáct vyložených šancí a přesto dali jen dva góly. Čím to vysvětlíte?

Sám nevím... Schází nám lehkost, chybí chytřejší přihrávka či zakončení. Čím víc se snažíme, o to větší křeč v protivníkově šestnáctce zažíváme. Je to už i o psychice a hlavách. Zvláště, když soupeři spadne do naší brány všechno, zatímco nám do té jeho nic.

Kudy by mohla podle vás vést cesta ven?

Vyhrát v příštím ligovém kole v Teplicích, připravit se na pohárový zápas s Vojvodinou Novi Sad.

Ale situace není vůbec jednoduchá. Zvláště, když jste už tři zápasy po sobě nevyhráli a tlak na trenéra i mužstvo určitě graduje.

Na tlak jsem si zvykl už poslední rok v Jablonci, kdy nám trenér také neustále zdůrazňoval, že doma se musí vyhrávat. Pravdou ale je, že v úvodu sezóny se situace nevyvíjí dobře, bohužel. Těžko ale hledat nějaký lék. Musíme to prostě zlomit.

Obhájí fotbalisté Plzně mistrovský titul?
Ano
40,8 %
Ne
59,2 %
Celkem hlasovalo 5508 čtenářů.

Reklama

Související témata: