Hlavní obsah

Na Ajaxu chceme být silnější než v lize proti Liberci, přeje si jablonecký Greguš

Jablonec

V první fotbalové lize zatím FK Jablonec neoslňuje, s pěti body je až ve druhé polovině tabulky. Po remízovém Podještědském derby s Libercem (1:1) se myšlenky hráčů už upínají k cestě do Amsterdamu a především ke čtvrtečnímu zápasu na půdě Ajaxu. „Moc se na to těšíme,“ přesvědčuje jablonecký záložník Ján Greguš v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký záložník Ján Greguš v zápase s Kodaní.

Článek
Fotogalerie

Jak se ohlížíte za nedělním duelem se sousedním rivalem?

Osobně mám smíšené pocity. Na jednu stranu mě mrzí, že jsme nezískali tři body. Šance jsme k tomu měli, hrálo se nahoru-dolů. Nedlouho před koncem jsme vyrovnali a v poslední minutě jsme mohli skóre ještě otočit, což by bylo skoro pohádkové. Na druhou stranu kvitujeme, že jsme uhráli aspoň remízu. Musíme brát i bod.

Překvapila vás absence libereckého Pavelky i dalších záložníků Slovanu ve středu pole?

Byla to změna, na kterou jsme se snažili připravit. Nastoupili proti nám uprostřed vedle sebe Sackey a Soungole, soubojoví hráči. Myslím, že nám nedělali problémy.

Jaká ligová ztráta vás tedy nejvíc mrzí?

Samozřejmě v Jihlavě, kde jsme prohráli. A přitom Jihlava o týden později utrpěla debakl na Slavii. Zřejmě tam bylo uspokojení z jejich strany, ale to je jiný příběh. Raději se soustřeďujeme na vlastní zápasy.

Tím nejbližším je čtvrteční vystoupení v Amsterdamu v play off o Evropskou ligu.

Poučíme se z utkání s Libercem, abychom na Ajaxu byli silnější než v derby a vyvarovali se chyb z ligy. Na utkání se těšíme a chceme podat co nejlepší výkon. Hrál jsem na velkých stadiónech v Anglii při působení v Boltonu a se slovenskou reprezentací jsem byl na krásných stadiónech ve Francii. Jsou to zážitky. A vím, že Arena v Amsterdamu je super.

Jablonecký kapitán Tomáš Hübschman zažil bitvy v evropských pohárech v dresu Šachtaru Doněck.

Je to zkušený hráč a jsme rádi, že ho máme. Dost nám pomáhá, poradí a můžeme se od něj pořád učit, což je plusový prvek pro celé mužstvo. Tomáš hraje velký fotbal dlouhé roky a na amsterodamském trávníku se asi bude cítit jako doma.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články