Hlavní obsah

Matějovský dostal za vyloučení proti CSKA dvouzápasový trest

Praha

Fotbalistům Sparty bude v obou zápasech 4. předkola Evropské ligy s Thunem chybět Marek Matějovský. Disciplinární komise UEFA třiatřicetiletého záložníka potrestala na dvě utkání za červenou kartu z odvety 3. předkola Ligy mistrů proti CSKA Moskva.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Marek Matějovský (druhý zleva) nevěří vlastním očím. Sudí Paolo Mazzoleni mu ukazuje červenou kartu za zákrok na Fernandese.

Článek

Čtvrteční úvodní duel s Thunem na Letné vynechá také asistent trenéra Stanislav Hejkal, který byl potrestán zákazem činnosti na jedno utkání. Pražský klub navíc musí zaplatit pokutu 10 tisíc eur (asi 270 tisíc korun) za nevhodné chování fanoušků v závěru zápasu s CSKA. O sankcích Sparta informuje na svém webu.

Matějovský dostal červenou kartu v 64. minutě domácí odvety, ve které Sparta hájila nadějnou remízu 2:2 z Moskvy. Ještě před jeho vyloučením však promarnila dvoubrankové vedení a v oslabení inkasovala potřetí. CSKA si tak zajistilo postup do závěrečného předkola.

Sparta po vyřazení zamířila do 4. předkola Evropské ligy, ve kterém utká s Thunem. První zápas je na programu ve čtvrtek, odveta se hraje ve Švýcarsku za týden a vítěz postoupí do základní skupiny.

Reklama

Související témata:
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen