Hlavní obsah

Vrbova cesta by se měla vrátit. Budu se o to snažit, slíbil nový kouč Plzně Krejčí

Plzeň

Ještě v pátek studoval z pozice asistenta české fotbalové reprezentace zápasy nadcházejících dvou soupeřů v evropské kvalifikaci (Kazachstánu a Lotyšska), po sobotní schůzce s vedením Plzně kouč Karel Krejčí sháněl DVD s duely Vojvodiny Novi Sad. Nástupce v neděli odvolaného Miroslava Koubka čeká ostrý start: čtyři dny po jmenování povede Viktorii do úvodní bitvy play off Evropské ligy proti srbskému týmu.

Plzeňský kouč Krejčí před utkáním s VojvodinouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Věříte, že se dostaví efekt z trenérské změny?

Přál bych si to. Ovšem nedokážu říct, jestli se to povede, stojí proti nám silný soupeř. Myslím však, že hráči jsou hodně dlužní klubu i fanouškům. Věřím, že to na hřišti bude vidět.

Sáhnete do sestavy, která nastupovala v posledních neúspěšných zápasech?

O jménech mluvit nechci, když budu uvažovat o změně, dozví se to první hráči v kabině.

Bude k utkání připravený obránce Václav Procházka? Spekuluje se totiž o jeho přestupu do tureckého Antalyasporu.

Vašek je velký srdcař, odchovanec plzeňského fotbalu. Pokud by měl odejít, tak se vší parádou, kdy mu zatleská celý stadión. Za své služby by si to zasloužil. Věřím, že je na čtvrteční zápas připravený. Co bude dál, je spíš otázka pro vedení.

Trenér Nového Sadu vidí postupové šance vyrovnané. Co vy?

Vojvodinu jsem viděl ve dvou zápasech, veze se nyní na vítězné vlně, působí sebevědomě, v lize třikrát v řadě vyhrála. Porazila Partizan, který se dostal do play off Ligy mistrů.

Co lze s týmem udělat za čtyři dny? Nebylo by pro vás příznivější vést první utkání za delší čas, abyste se s hráči víc seznámil?

Pro mě je to ale takhle lepší, že nemusím na úvodní zápas čekat čtrnáct dnů. Měl jsem s kluky individuální pohovory, nastínil jsem jim, co od nich na jejich pozicích budu očekávat. Teď jde spíš o to uklidnit po posledních neúspěšných výsledcích kabinu, působit na psychiku, aby si hráči vyčistili hlavy.

V jakém rozpoložení jste našel mužstvo?

Viděl jsem spoustu známých tváří, rád jsem je zase viděl. Nálada není ideální, nepovedly se tři zápasy, vyřazení s Maccabi v Lize mistrů hrálo roli. V kabině je ovšem obrovský potenciál, jsou tu výteční hráči. Je potřeba zvládnout nadcházející zápas s Vojvodinou, ono se to pak otočí zase k lepšímu.

Byly poslední dny nejtěžší ve vaší trenérské kariéře?

Jednoduchá situace to pro mě nebyla. V pátek jsem se díval na zápasy Kazachstánu a Lotyšska, v sobotu už jsem sháněl DVD s Vojvodinou... Byla to akce kulový blesk. Pracuju čtrnáct hodin denně, moc se nevyspím. Věřím, že uděláme s realizačním týmem a s hráči maximum, abychom byli úspěšní.

V souvislosti s vaším příchodem se mluví o návratu k atraktivnímu, ofenzivnímu stylu, který Viktoria předváděla pod koučem Vrbou. Posledních sedm let mu děláte asistenta. Sedí tyto hlasy?

Pavlův fotbal mě oslovil, budu se na něj snažit navázat. Líbí se divákům, v Plzni nám to přinášelo výsledky i radost. To je cesta, která by se měla vrátit. Jestli se to povede v brzké době nevím, ale určitě na hráče budu působit, aby se o to snažili.

Jak dopadne úvodní duel play off Evropské ligy mezi Plzní a Vojvodinou?
Vyhraje Viktoria
77,7 %
Zápas skončí remízou
6,4 %
Zvítězí Vojvodina Novi Sad
15,9 %
Celkem hlasovalo 2948 čtenářů.

Reklama

Související témata: