Hlavní obsah

Doufám, že naplníme liberecká očekávání, přeje si stoper Hovorka

Liberec

Fotbalový stoper David Hovorka se po svém příchodu do Liberce nečekaně rychle zabydlel nejen v kvalitním kádru Slovanu, ale prosadil se přímo do základní sestavy. A společně se spoluhráči vyhlíží atraktivní dvojzápas s Hajdukem Split v play off Evropské ligy. „Jsme plni očekávání,“ říká před čtvrtečním úvodním duelem na domácím stadiónu U Nisy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký David Hovorka před úvodním duelem 4. předkola Evropské ligy s Hajdukem Split.

Článek
Fotogalerie

Pro vás osobně se sezóna vyvíjí nevídaným způsobem. Ještě v květnu jste hrál druhou ligu za Viktorii Žižkov a nyní sbíráte prvoligové i mezinárodní zkušenosti. Je to velký skok?

Pro mě rozhodně. Před půlrokem jsme objížděli ještě s několika dalšími libereckými kluky, co přišli ze Žižkova, druholigová hřiště, a teď prožíváme úplně něco jiného. Věřím ale, že jsme už připravení na ligu i na boj o Evropu.

Jaká je nálada v kabině?

Cítíme se dobře, všichni se těšíme. Několik hráčů postihly zdravotní potíže, ale už je to v pohodě. V Liberci jsou velká očekávání a doufám, že je naplníme.

S čím jdete do prvního zápasu s Hajdukem Split?

Víme o nich, že jsou šikovní s míčem, techničtí. Někdy to ale překombinují. V utkání doma nechceme inkasovat zbytečnou branku, protože pak se to v odvetě těžko dohání. Budeme chtít hrát bezpečně zezadu, abychom nevytvářeli riskantní situace. Hodláme si vytvořit šance a uhrát co nejlepší výchozí pozici pro zápas venku. Uvědomujeme si, že od play off Evropské ligy se bude odvíjet celá sezóna. Rozhoduje se o tom, jestli si protáhneme evropskou soutěž až do konce podzimu.

Procházíte náročným týdnem - liga v Jablonci, pohár se Splitem a v neděli zase liga s Teplicemi.

V období zápasů s izraelskou Šmonou to bylo podobné. Takže jen pokračujeme v nastaveném rytmu.

Nastupujete ve středu liberecké obrany. Kdo je šéfem defenzivy?

Momentálně tvořím stoperskou dvojici s Lukášem Pokorným. Na hřišti si rozumíme, v tom není žádný problém. A kdo má řídit obranu, to necháme na trenérovi. (úsměv)

Jak dopadne úvodní duel play off Evropské ligy mezi Libercem a Hajdukem Split?
Vyhraje Slovan
74,4 %
Zápas skončí remízou
9,4 %
Zvítězí Hajduk
16,2 %
Celkem hlasovalo 3159 čtenářů.

Reklama

Související témata: