Hlavní obsah

Šilhavý: Ajax hrál víc s míčem, ale velké šance jsme měli spíš my

Amsterdam

Vsadili na výrazně defenzivní taktiku a nebýt trochu naivního faulu, který vyústil v penaltu, mohli být fotbalisté Jablonce s vystoupením v play off Evropské ligy na hřišti Ajaxu Amsterdam opravdu spokojení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý.

Článek
Fotogalerie

Prohra 0:1 v Nizozemsku nechává jablonecké mužstvo ve hře o postup. „Zůstala nám naděje do odvety, i když při pohárové matematice je náš výsledek dost ošidný. Ajax byl celý zápas hodně silný na míči a hrál víceméně on, ale nepouštěli jsme ho do velkých šancí. Měli jsme je spíš my. Udělali jsme však jedinou chybu a bohužel jsme za ni zaplatili," uvedl  trenér Jaroslav Šilhavý

Vicemistr nizozemské ligy měl celý zápas problém prosadit se v útoku. Možná by vůbec nedal gól, nebýt toho, že Beneš v 54. minutě ve vápně fauloval Klaasena. Milik pak proměnil penaltu, byť brankář Hrubý vystihl směr jeho střely.

Jablonec i po obdrženém gólu dál praktikoval zahuštěnou obranu a ta platila na vesměs stereotypní útočnou snahu Ajaxu. „Zavřeli jsme jim prostor a oni se prostě do nás nedostali. Uzpůsobili jsme tomu taktiku a vycházelo to. Bohužel ale přišla ta penalta, jinak by to skončilo třeba 0:0 a hrálo by se nám doma daleko lépe," prohlásil obránce Filip Novák.

Trochu smutnil Ján Greguš, jenž měl hned několikrát dobrou pozici pro zakončení. Z otočky ale pálil nad branku, a když po půlhodině napřáhl z hranice vápna, těsně minul tyč Cillessenovy branky. „Byly to vyložené šance a alespoň jeden gól jsem dát měl. Škoda, remíza se dala uhrát," mrzelo jabloneckého hráče.

Podobně se z brejku dostal za obranu Mingazov, jenže domácí gólman dobře vyběhl a zmenšil střelecký úhel. Pernicovi pak po rohovém kopu sebral možnost zakončení obětavou rybičkou Schöne. V posledních minutách měl velkou šanci na vyrovnání i střídající Doležal, který napálil odražený balon z hranice deseti metrů nad branku Ajaxu. „Ty šance byly dané i tím, že jsme hráli do otevřené obrany. Do odvety je to otevřené a věřím, že můžeme vše zamotat a ještě se o postup pořádně poprat," uvažoval Šilhavý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články