Hlavní obsah

Podcenění a laxnost, vyřazení by bylo tristní, láteří Ščasný

Praha

Facku dostali ještě včas. Jestli se z ní však dokážou vzpamatovat se vším všudy, ukáže až odveta v příštím týdnu. Fotbalisté pražské Sparty dokázali úvodní duel play off Evropské ligy otočit a Thun 3:1 porazit. Trenér Zdeněk Ščasný však nad první partií rozhodně neplesá. „V závěru naštěstí přišel třetí gól, abychom trochu žili. V odvetě však musíme podat diametrálně odlišný výkon, jestli chceme jít dál,“ má kouč jasno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenéra Sparty Praha Zdeňka Ščasného výkon proti Thunu nenadchl...

Článek
Fotogalerie

S jakou vírou pojedete k odvetě do Švýcarska?

Míč je na naší straně. Abychom vypadli, museli bychom podat podobný výkon jako doma a to by bylo tristní. To se nesmí stát. Myslím, že máme výhodu, i když jsme gól dostali.

Spokojený tedy rozhodně nejste.

Výsledek nakonec ještě jakž takž, hra špatná. Nastoupili jsme vlažně, bez soubojů a branku dostali ze situace, na kterou se celý týden připravujeme... Profesorský výkon. Naštěstí jsme skóre otočili ještě do poločasu. Nevím, jestli bychom to dokázali ve druhé půli za výkon, jaký jsme předvedli. Hra dobrá nebyla.

Takže hráči poslední tým švýcarské ligy přece jen podcenili?

V ničem nehledejme výmluvy. Jenže kluci prostě měli v hlavě, že je to banda zoufalců, jak se psalo. Toho jsem se nejvíc bál. Čtou to a prostě se s tím nevyrovnali. Pak nastoupí laxně, já to znám, a nemohou se dostat do zápasu. Mohl jsem střídat šest, sedm hráčů... Hrajeme ovšem na postup. Nebudeme se vymlouvat jen na podcenění, ale roli hrálo.

Již v prvním poločase jste musel střídat zraněného Váchu. Jak to s ním vypadá?

Musíme počkat na vyšetření. Má poraněné koleno, ale asi to bohužel bude vážnější než jen na pár dnů. Střídající Frýdek naštěstí podal výborný výkon, patřil k nejlepším na hřišti. Aspoň že ho nahradil.

A to vám v play off chybí již potrestaný Matějovský.

Marek nám samozřejmě chyběl. Bere si v těžkých situacích balón i odpovědnost, vedle něj jde také Dočkal nahoru. Bude chybět ještě v odvetě, ale to neznamená, že budeme hrát stejně.

Vrátili jste se k rozestavení se čtyřmi obránci. Byl jste s ním spokojený?

Nebyl. Dál tvrdím, že na tři vzadu jsme jistější vzhledem k hráčům, jež máme. Ale chtěl jsem navázat na zápas v Mladé Boleslavi. Jenže dozadu to lepší nebylo a vázla tím také rozehrávka.

V neděli hrajete derby s Duklou, ve čtvrtek potom odvetu na umělém trávníku v Thunu.

Od pondělka se budeme připravovat na umělce, ale jen tři tréninky. Jejich povrch prý navíc není ani moc kvalitní. Uvidíme, nesmíme si to dávat do hlav, bereme to jako skutečnost.

Můžete okomentovat případný příchod posil Petra Jiráčka z Hamburku a Michala Frydrycha z Ostravy?

Ne, nezlobte se, bavme se o zápase. Je to navíc otázka spíš pro vedení, teď jsem se soustředil jen na Thun.

Postoupí do skupiny Evropské ligy Sparta, nebo Thun?
Sparta
81,4 %
Thun
18,6 %
Celkem hlasovalo 11689 čtenářů.

Reklama

Související témata: