Hlavní obsah

Ščasný odmítá cestu do pekel, umělku sparťanům do hlav nedává

Praha

Roli jasného favorita se nebrání. Fotbalisté pražské Sparty odletěli k odvetě play off Evropské ligy do švýcarského Thunu s výhrou 3:1 z prvního zápasu v kapse. Domácí duel se jim přitom moc nepovedl. „Jsem přesvědčený, že takový výkon už opakovat nebudeme. Máme kvalitu na to, abychom postoupili,“ ujistil před odletem trenér Zdeněk Ščasný. Zápas Thun - Sparta se hraje ve čtvrtek od 19:30, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Není nad přírodní travičku, ví sparťanský brankář David Bičík...

Článek

Vyřazení z Ligy mistrů už je pryč. Domácí ligu Sparta vede a postup do Evropské ligy má na dosah.

„Říkali jsme si, že zápasem s Duklou uzavřeme vstup do sezóny a myslím, že výsledkově se nám povedl. Bodů máme dost, ale ještě bude důležité dotáhnout postup v Thunu," poukazuje kapitán David Lafata.

Pohoda týmu může být ošidná. „Takhle už jsme byli v pohodě tolikrát - a jak to dopadlo," upozorňuje kanonýr na několik pohárových kolapsů z poslední doby.

Thun přivítá Letenské na hřišti s umělým trávníkem. Spartu tak za poslední rok čeká již třetí klíčový pohárový duel na neoblíbeném povrchu.

„Se Zwolle nám to vyšlo a postoupilo se. V Bernu jsem kvůli zranění nebyl, ale tam jsme vypadli. Tak snad nám to do třetice zase vyjde, vyhrajeme a budeme mít z umělky dobrý pocit," říká brankář David Bičík.

Brankářům trpí celé tělo

Pražané si navíc uvědomují, že v poslední době postupovali hlavně v případech, když hráli odvetu doma. „Umělá tráva, odveta venku... Nic z toho si nesmíme dávat do hlav, to by byla cesta do pekel! Musíme to prostě zvládnout," ujišťuje rázně kouč Zdeněk Ščasný.

Od pondělka tým na Strahově na umělém trávníku trénoval, stejně jako loni před cestami do Zwolle a Bernu.

„V Thunu ještě umělku kropí, takže to bude fofr. Míč na ní má jiný odskok. Sice nedoskočí na drnu jako na přírodní trávě, ale je to tvrdé a trpí celé tělo," má Bičík jasno, že si v honbě za postupem užije své.

„Obecně umělku nikdo moc rád nemá, ale v zimě to u nás jinak nejde. Nejsem z ní nadšený, ale nedá se s tím nic dělat," uvědomuje si gólman.

Reklama

Související témata: