Hlavní obsah

Chorvatský patron na palubě. Liberec odletěl do Splitu i s Keričem

Chopil se při odbavení beden s materiálem jako ostřílený letištní dělník. Přitom je bývalým králem střelců české fotbalové ligy. Chorvat Andrej Kerič zase na chvíli žije a dýchá se svým Libercem. Do Splitu odletěl se Slovanem jako specialista na tamní bouřlivé prostředí. Odveta play off Evropské ligy Hajduk - Liberec se hraje ve čtvrtek od 20:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz. Slovan doma vyhrál 1:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Marek Bakoš (vpravo) bojuje o míč s Mijem Caktašem z Hajduku Split.

Článek

Lucemburské angažmá mu skončilo, takže trénuje s libereckou juniorkou a vyhlíží jiné zahraniční působiště. „V Liberci mám dál byt, je to můj druhý domov. Teď vlastně první," usmíval se Andrej Kerič na třetím ruzyňském terminálu.

Nastoupit za Liberec ve Splitu samozřejmě rodák z Vinkovců nemůže. „Jsem tady, abych klukům případně poradil nebo pomohl, pokud budou potřebovat."

Severočeši budou v bouřlivém prostředí potřebovat především odvahu. „Splitský stadión znám, hrál jsem tam. I deset tisíc diváků tam dokáže vytvořit peklo. A ve čtvrtek jich má přijít třikrát tolik... Velmi těžký zápas, ale když kluci vstřelí gól, tři už by dostat nemuseli," věří Kerič.

Klíčový zápas podzimu

Mužstvo uvažuje stejně. „Myslím, že 1:0 je dobrý výchozí výsledek. Zdaleka nic nám nezajišťuje, takže musíme hrát a být aktivní. Pokud dáme gól, úplně změní rozdané karty a může znemožnit jejich tlak," kalkuluje kapitán David Pavelka, nováček v národním týmu.

„Hajduk hraje doma úplně jinak než venku. Nám jejich pojetí bude více vyhovovat, protože máme rychlý přechod do útoku a Hajduk má s bráněním rychlých protiútoků problém," doufá trenér Jindřich Trpišovský.

Slovanu půjde v odvetě o hodně. „Čeká nás klíčový zápas podzimu. Klubu jde o velké peníze, které by mu pomohly. Máme velkou šanci a věřím, že přivezeme postup," věří další reprezentant Josef Šural.

Reklama

Související témata: