Hlavní obsah

Plzeňští si přejí gól. Ten už by asi rozhodl, řekl Hrošovský před odvetou s Vojvodinou

K postupu do základní skupiny Evropské ligy mají z českých týmů nejblíž. Fotbalisté Viktorie Plzeň mají před čtvrteční odvetou play off na půdě Vojvodiny Nový Sad k dobru tříbrankový náskok (3:0). Jsou však obezřetní i pokorní. Memento z vyřazení v předkole Ligy mistrů s Maccabi, se kterým měli dvojzápas také výtečně rozehraný, je stále čerstvé.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Daniel Kolář (vpravo) zakončuje v zápase s Vojvodinou Novi Sad. Vlevo brankář Srdjan Žakula.

Článek

„Ve fotbale se nedá dopředu počítat s ničím. I proto lidi baví, že až do konce zápasu většinou nevědí, jak skončí. Věřím však, že to zvládneme," řekl před středečním odletem z Prahy brankář Matúš Kozáčik.

„Letíme se slibným náskokem, ale zároveň s pokorou a respektem k soupeři. Ten v Plzni ukázal, že v útočné fázi disponuje zajímavými hráči, nesmíme nic podcenit. Je potřeba k odvetě přistoupit stejně jako k prvnímu zápas," uvedl trenér Viktorie Karel Krejčí.

Odveta v Srbsku rozhodne, zda Plzeň zůstane minimálně na podzim v evropských pohárech. Zápas tudíž nese titul nejvyšší důležitosti. „V Plzni jsou zkušení hráči, nemělo by je nic rozhodit, vědí, jak se takové zápas hrají. Věřím, že budeme koncentrovaní od první minuty a že postoupíme," podotkl Krejčí.

„Čeká nás nejdůležitější utkání této části sezóny, postup do základní skupiny Evropské ligy je nyní náš hlavní cíl," prohlásil záložník Patrik Hrošovský. Slovenský reprezentant se po příchodu nového kouče Krejčího vrátil do základní sestavy, v úvodním duelu s Vojvodinou si vedl výtečně. Nedělní ligový souboj s Olomoucí (výhra Viktorie 2:0) sice vynechal kvůli menším zdravotním problémům, v Srbsku by měl být ale znovu na trávníku.

„Pokud dáme gól, bude prakticky rozhodnuto. Určitě budeme hrát tak, abychom ho vstřelili a naopak ani jeden neinkasovali," má jasno Hrošovský.

Reklama