Hlavní obsah

Koubkovi se z kariéry točí hlava. A je rád, že na něj Chorvati v pekle nedohodí

Chlap jak hora, ale má co dělat, aby hektický kvapík posledních týdnů zvládal. Sestup s Hradcem Králové, domácí evropský šampionát jedenadvacítek, přestup do Sparty, hostování v Liberci, první pozvánka do reprezentačního áčka. Za čtvrt roku toho Tomáš Koubek prožil víc než za celou kariéru. „Trochu se mi z toho točí hlava,“ usmívá se brankář, který právě den před bitvou ve Splitu oslavil 23. narozeniny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Tomáš Koubek během utkání 3. předkola Evropské ligy s Hapoelem Kirjat Šmona.

Článek

Je vděčný, co všechno v posledních týdnech zažil, kam až se dostal. „Jsem strašně šťastný. Vím, co mě k tomu dovedlo. Měl jsem štěstí na trenéry, na šampionátu v jedenadvacítce i teď v Liberci mi věří. A zatímco lidé vidí jen zápasy, celé je to také o práci a spoustě věcí kolem. Když to člověk pochopí, má vyhráno," líčí Tomáš Koubek svou cestu na vrchol.

Se Slovanem ho večer čeká odveta play off ve Splitu. A postoupit přes Hajduk do Evropské ligy, to by byl náramný happy end hektického léta.

„Mám štěstí také na tým a spoluhráče. Věřím, že to zvládneme. Čeká nás zatím nejdůležitější zápas sezóny. Je to zlom pro hráče i pro celý Liberec. Kdybychom dokázali postoupit, čekalo by nás na podzim dalších šest skvělých zápasů v Evropě," uvědomuje si gólman.

Obavy má jen z pyrotechniky

Liberec si do odvety přivezl náskok 1:0 z domácího zápasu. Ve Splitu však projde ohněm - 35 tisíc diváků na vyprodaném stadiónu Poljud nachystá hostům hotové peklo.

„Lidi nás na stadiónu asi budou nenávidět, ale s tím počítáme," ujišťuje Koubek. „S jedenadvacítkou jsem chytal v Rusku, kde bylo dvacet tisíc lidí. Ve Splitu bude prostředí asi ještě horší. Jsem rád, že je kolem hřiště atletická dráha. Mám obavy jen z pyrotechniky, jinak si myslím, že na mě horkokrevní diváci ničím nedohodí," usmívá se gólman.

Odveta play off Evropské ligy Hajduk - Liberec se hraje dnes od 20:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: