Hlavní obsah

Krejčí chtěl Dortmund, ale také favorizované Schalke pro Spartu bere

Praha

Jejich parťák Pavel Kadeřábek se v létě vydal právě do bundesligy a není divu, že také další fotbalisté Sparty se chtějí na některém z německých stadiónů ukázat. Los Evropské ligy je vyslyšel, přihrál jim Schalke, hlavního favorita na postup ze skupiny K. O druhé postupové místo by se měl český vicemistr prát s kyperskou Nikósií a řeckým Asterasem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský záložník Ladislav Krejčí slaví vyrovnávací gól na hřišti CSKA Moskva.

Článek

Budiž Německo! Pro mladé reprezentanty s ambicemi na přestup do zahraničí je to přece skvělá štace...

„Jsem rád, že jsme dostali do skupiny bundesligový tým, bylo to moje přání. Sice jsem chtěl víc Dortmund, ale i Schalke je hodně dobrý soupeř," usmívá se záložník Ladislav Krejčí v komentáři pro klubový web.

„Bundesligový tým jsem si přál hlavně kvůli tomu, že to bude výborná konfrontace se silným soupeřem a v Německu je také skvělá atmosféra," dádává Krejčí.

„Máme ve skupině bundesligový tým, na zápasy s nimi se určitě těšíme. Schalke je favoritem, ale uděláme vše pro to, aby se ze skupiny postoupilo do jarní fáze," říká další středopolař Martin Frýdek. Tipovačka soupeřů prý v kabině nebyla úspěšná. „Tipovali jsme, ale skoro nikdo se netrefil," usmívá se.

„Pro mě jsou to všechno velmi silní soupeři. U Schalke je to jasné, další dvě mužstva akorát nemají tak zvučná jména. Skupina je to hodně zajímavá a těším se na všechny zápasy. Je to otevřené a budeme bojovat o postup ze skupiny," reaguje kouč Zdeněk Ščasný.

Šance na postup určitě je

O kyperském ani řeckém týmu toho hráči příliš nevědí. „Vybavuji si, že APOEL hrál i Ligu mistrů, ale nic moc konkrétního. A Tripolis jsem neviděl asi nikdy," krčí Krejčí rameny.

„Schalke je určitě favoritem skupiny, o druhé místo se popereme společně s dalšími dvěma týmy. Věřím, že šance na postup ze skupiny určitě je. Moc se na to těšíme," dodal Krejčí.

S Kypřany hrál už v Senici

Právě Frýdek možná bude sparťanským specialistou na Kypřany. „Proti Apoelu jsem hrál v době, kdy jsem působil na hostování v Senici. Pamatuji si, že jsme tenkrát prohráli a byli lepším týmem. Určitě tam bude dobrá atmosféra a nečeká nás jednoduchý soupeř. Řeky neznám vůbec," vysvětluje Frýdek.

Ráno dostal před losem skvělou zprávu. Trenér Pavel Vrba ho poprvé povolal do národního týmu.

„Jsem moc rád, že jsem byl nominován do seniorské reprezentace. Udělám vše pro to, abych se v kádru udržel a případně zasáhl i do nějakého zápasu," ujišťuje Frýdek pro sparta.cz.

Reklama