Hlavní obsah

Smělý Trpišovský je jen středně spokojený, přál si giganta

Liberec

Jestli si někdo los v Monaku mohl vpravdě vychutnat, pak určitě Jindřich Trpišovský. Vždyť v české nejvyšší soutěži je nováčkem - a už dovedl fotbalisty Liberce do Evropské ligy! „Musím se štípnout a koupit si ráno noviny, jestli je to pravda,“ neskrýval trenér nadšení, když jeho Slovan jistě zvládl i odvetu ve Splitu a poslal Hajduk ze hry.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Liberce slaví v šatně ve Splitu postup do Evropské ligy.

Článek

Zasloužená oslava, skupina F se západními soupeři Marseille, Bragou a Groningenem. Smělý kouč však toužil po co největší bombě.

„Pro fanoušky velmi zajímavá místa. Já osobně jsem však malinko zklamaný, protože jsme nedostali žádný z týmů, které jsem si přál, co se týče atmosféry na stadiónech. Na druhou stranu jsme rádi, že nemusíme cestovat až do Ázerbájdžánu, jsou to tři týmy z vyspělých fotbalových zemí. Takže jsem tak středně spokojený," reaguje kouč Jindřich Trpišovský v komentáři pro klubový web.

„Marseille je sice také velkoklub, přál jsem si ale spíš někoho z trojlístku Dortmund, Celtic, Liverpool. Ale třeba na ně narazíme v dalších kolech," troufá si trenér.

Vyprodat stadión na domácí zápas

Na postup určitě pomýšlí. „Respektujeme sílu soupeřů, určitě nejsme favoritem skupiny, ale šance je vždy," věří. „Mám ještě jedno velké přání. Vyprodat stadión na domácí zápas, což v Liberci dlouho nebylo. Uvidíme, jestli se to třeba na Marseille podaří," doufá.

Liberečtí si oddechli, že už nemusejí do „prádelny", jakou v předkolech prošli v Izraeli i v Chorvatsku.

„Hlavně doufám, že už nezažijeme vedra, která jsme teď zažili dvakrát. V Portugalsku a v Marseille by mohlo být příjemné počasí, v Holandsku asi taky. Takže se těším konečně na normální počasí," usmívá se Trpišovský.

Podobná skupina jako předloni

„Marseille vidím jednoznačně jako velkého favorita. Přiznám se, že Bragu moc neznám. Viděl jsem kdysi jeden její zápas, každopádně portugalský fotbal se vyznačuje kombinační hrou, technickými hráči. Groningen by měl být někde na naší úrovni," přemítá o rozložení sil ve skupině.

Hráčům Slovanu se hned vybavila předloňská skupina se Sevillou, Freiburgem a Estorilem, z níž postoupili do jarní vyřazovací části Evropské ligy.

„Přesně bych to k cestě před dvěma lety přirovnal. Soupeři jsou typologicky podobní, v čemž by mohla být naše šance. Rádi bychom to trochu napodobili," netají kapitán David Pavelka.

Postoupí Liberec ze skupiny Evropské ligy do jarní vyřazovací fáze soutěže?
Ano
80,1 %
Ne
19,9 %
Celkem hlasovalo 1730 čtenářů.

Reklama

Související témata: