Hlavní obsah

Slávisté se shodli: Stavanger byl těžší, než čekali

STAVANGER

Cenný bod vybojovali fotbalisté Slavie ve čtvrtečním utkání Poháru UEFA na půdě Vikingu Stavanger. "Bylo to pro nás těžší, než jsme předpokládali. Mám na mysli terén, ale i hru soupeře. V prvním poločase jsme nehráli ani trochu dobře, na mokrém terénu jsme museli dávat hodně pozor na rychlé domácí útočníky a rychle nám ubývaly síly," líčil Martin Latka.

Článek

Pozastavil se nad tím, že obě branky jeho tým inkasoval po vlastních chybách. "První po nedorozumění ve středu hřiště, druhou po chybě u postranní čáry. Kdyby soupeř přidal třetí branku, tak to bychom asi už nezvrátili," dodal slávistický stoper.

Střelec první branky Slavie Stanislav Vlček rovněž žehral na těžký terén. "Byl nepříjemný, ale stejný pro všechny. Je škoda, že neustále v zápasech jen dotahujeme, lacinými inkasovanými góly dostáváme soupeře do hry. V prvním poločase jsme se vůbec nedostali do hry a udělali řadu chyb. Vyrovnání vždy stojí hodně sil," řekl Vlček. S bodem vyjádřil spokojenost s ohledem na to, že ještě v 83. minutě Pražané prohrávali.

Stejný názor vyslovil i Dušan Švento, který dnes opět hýřil aktivitou, ale také se nevyvaroval chyb. "Když se vyrovná tak krátce před koncem, tak musíme být za remízu spokojeni," řekl Švento, jehož střela předcházela Pitákovu vyrovnávacímu gólu.

Uznal, že k vítězství měl dnes více soupeř. "Vytěžili jsme z dobrých šancí, co se dalo. Proti Liberci jsme hráli lépe, ale dnes byl horší terén a stál proti nám disciplinovanější soupeř," dodal Švento.

Reklama

Související témata: