Hlavní obsah

Jarolím ocenil, že se Slavia nevzdala

STAVANGER

Fotbalisté Slavie chtěli ve čtvrtek přivézt z hřiště Stavangeru alespoň bod, což se jim po remíze 2:2 nakonec podařilo. Trenéra pražského celku Karla Jarolíma po utkání mrzelo, že jeho svěřenci museli dohánět vedení domácích, výkon norského týmu jej ale nijak nepřekvapil.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér Slavie Karel Jarolím

Článek

Podle Jarolíma se soupeř prezentoval přesně takovým výkonem, jaký předpokládal. "V domácím prostředí to byl velice zdatný a odolný soupeř. Podal bojovný výkon celých devadesát minut a my jsme jej navíc po našich chybách dvakrát pustili do vedení," lamentoval Jarolím.

Zároveň však svůj celek i trochu pochválil. "Musím kluky ocenit za to, že zápas nevzdali a dokázali zareagovat na nepříznivý vývoj. Ale usnadňujeme soupeři dostat se do hry po chybách hlavně na naší polovině," vrátil se slávistický kouč ke kritice. Podle průběhu hry byl ale nakonec se ziskem bodu spokojený. "V prvním poločase jsme udělali plno chyb a za stavu 1:2 nás několikrát podržel Kozáčik, jednou chytil v podstatě jasný gól," řekl Jarolím.

Až po posledním zápase se podle něj ukáže, jakou bude mít výsledek hodnotu. "Nyní se musíme připravit na Monako a věřím, že v domácím prostředí se nám podaří to, co Stavangeru, vybojovat vítězství," dodal Jarolím.

Domácí kouč byl zklamaný

Jeho protějšek Roy Hodgson, pro nějž byl čtvrteční zápas posledním na lavičce Stavangeru před domácími diváky, byl ze ztráty bodů zklamaný. Jeho celek měl prý o hodně blíže k výhře.

"Doufal jsem, že se nám po prvním gólu podaří přidat druhý, to se však nepovedlo a naopak Slavia vyrovnala," řekl anglický kouč. "Po naší druhé brance jsme měli dost šancí zvýšit náskok, ale hosty několikrát zachránil gólman," uvedl Hodgson a pozastavil se nad poloprázdným hledištěm. "Normálně tu bývá patnáct tisíc příznivců, dnes jich sice přišla polovina, ale i ta nám hodně pomohla," dodal Hodgson.

Reklama

Související témata: