Hlavní obsah

Sparta letí do Řecka, trenér-průvodce tam žádnou divočinu nečeká

Praha

Už jenom jeden den, a trojlístek českých zástupců rozehraje Evropskou ligu. Zatímco Plzeň proti Dinamu Minsk a Liberec proti Braze mají výhodu domácího prostředí, fotbalisté Sparty nastoupí na hřišti Asterasu Tripolis. Letenští si proto museli přivstat, ráno odlétají do Řecka. Zápas Asteras - Sparta se hraje ve čtvrtek od 21:05 SEČ, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Znovu na cestu, tentokrát směr Řecko... Fotbalisté Sparty (zleva) Matěj Hybš, Martin Frýdek, Josef Hušbauer, Bořek Dočkal a Ladislav Krejčí.

Článek

Postupem do základní skupiny vydělali 65 miliónů korun. Pokud se chtějí posunout k hranici 100 miliónů, musejí z ní postoupit. Favoritem číslo jedna je z prvního koše nasazené Schalke, dalšími soupeři jsou APOEL Nikósie a právě Tripolis.

„Skupina je zajímavá tím, že kromě Schalke si mohou ostatní vzájemně brát body. Ale já bych bral jen postup, pro něj jsme povinní udělat maximum. Jestli to vyjde, nebo ne, se uvidí," avizuje trenér Zdeněk Ščasný.

„Schalke je určitě favoritem skupiny, o druhé místo se popereme společně s dalšími dvěma týmy. Věřím, že šance na postup určitě je. Moc se těšíme," ujišťuje reprezentant Ladislav Krejčí.

Prémie v Evropské lize v korunách:
Postup do skupiny65 miliónů
Výhra9,7 miliónu
Remíza3,2 miliónu
Postup z 1. místa13,5 miliónu
Postup z 2. místa6,8 miliónu

Hukotu se asi nedočkají

Letenská výprava míří do přímořské Kalamaty, kde pro první den zanechá sponzory a partnery klubu. Fotbalisté hned zamíří za svou prací dál do vnitrozemí. V Tripolisu by mělo být kolem třiceti stupňů.

„Večer v době zápasu tam bude už hodně příjemně, žádného vedra se nebojím," říká Ščasný.

Hráčům může dělat dokonalého průvodce, vždyť do Řecka se vrací jako domů. Trénoval tam Krétu i silný Patanthinaikos, má v zemi spoustu známých a kontaktů, jezdí tam na dovolené.

„Hukot bych si při zápase přál, ale myslím, že žádná obrovská návštěva v hledišti nebude," očekává s úsměvem.

Mourinhovu masku nepoužije

Řecké prostředí přesto není jednoduché. Bude tedy trenér strhávat pozornost na sebe, jak to dělá Mourinho v Chelsea...?

„Kdybychom hráli s Olympiakosem nebo Panathinaikosem, asi by se to projevilo. Tady nečekám nic tak divokého. Řekově vědí, že jsem tam působil. Asteras je silný, ale ne s takovou tradicí."

Ščasný se nehodlá předvádět. „Takové to chvění, abych se já ukázal, už dávno nevnímám. Chci se ukázat ve Spartě na základě kvality a výsledků. Pořád máme co zlepšovat, co se týče hry. Chci konečně nabrat správný směr, pořád to není ono," přeje si.

Reklama

Související témata: