Hlavní obsah

Krejčí nasadí i propíraného Limberského. V Plzni se musí pořád vyhrávat, ví své

Plzeň

Návrat do Plzně si prožil doslova snový. Od české reprezentace se totiž vrátil do Plzně, kde už působil jako asistent Pavla Vrby, na trenérské lavičce vystřídal Miroslava Koubka a od té chvíle je mistrovská Viktoria jako vyměněná. Vyhrála čtyři soutěžní zápasy v řadě, nedostala v nich ani jeden gól, postoupila do základní skupiny Evropské ligy. A právě v ní začíná dnes večer zápasem s Dinamem Minsk pohárová mise trenéra Karla Krejčího.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Trenér Plzně Karel Krejčí (vlevo) a jeho asistent Pavel Horváth.

Článek
Fotogalerie

Středeční trénink Plzně před utkáním s Minskem.

Před vstupem do Evropské ligy musíte mít náramnou náladu. Mužstvo pod vaším vedením vyhrává, nedostává góly, jeho výkonnost roste od zápasu k zápasu. Před konfrontací s Minskem docela slibné...

Ale i tak se na soupeře připravujeme s pokorou a respektem. Pravdou však je, že po čtyřech výhrách v řadě se nálada vylepšila. Nejen díky výsledkům, ale i tomu, že výkonnost má skutečně vzestupnou tendenci.

Čím jste za tak krátkou dobu své nové svěřence očaroval?

Věděl jsem, že Plzeň je stavěná na ofenzivně laděný fotbal, který hráčům rozhodně nemíním zakazovat. Už proto, že jim sedí a výrazně ožili, když ho mohou zase praktikovat. I krajní obránci, u nichž mně větší zapojení do ofenzívy scházelo.

Mohl jste si vůbec představit lepší začátek staronového angažmá?

Nejde o mě, i když jsem samozřejmě rád za čtyři vítězné zápasy a vzestupný trend výkonnosti. A byl bych rád, aby se v tomto trendu pokračovalo. V Plzni se musí pořád vyhrávat. A po dobrých výkonech k tomu. Já se proto musím důkladně připravit na každého soupeře, který nás čeká, a věřím, že se stejně připraví i hráči. Jedině společně můžeme zvládat úkoly, jež jsou před námi.

Tím nejbližším je porazit Minsk a vstoupit vítězně do základní skupiny Evropské ligy. Co jste u videa o soupeři zjistil?

Že má propracovanou defenzivu a po zisku míče se snaží přecházet do rychlých protiútoků. Má ve svém středu čtyři běžecky i technicky zajímavé hráče a využívá střeleckých schopností reprezentanta Černé Hory Bečiraje.

Z toho vyplynuly zřejmě i úkoly, které vaši svěřenci dostali...

Nesmí soupeři poskytnout prostor a do utkání musí jít se stejným nasazením, soustředěním a zodpovědností, jako do nedělního ligového střetnutí v Příbrami. Prostě se prosadit naším fotbalem.

A využít přitom střeleckého probuzení Ďuriše, který se na podzim dostal do výtečné formy, neboť v posledních třech zápasech dal čtyři góly.

A mohl jich dát ještě víc, protože se dokáže dostat do šancí, jen musí mít víc klidu při zakončení. Ukazuje se, že role hrotového útočníka je mu vlastní. V minulosti doplácel na to, že nastupoval na jiných místech v sestavě a suploval různé posty. I proto teď předvádí nejlepší výkony.

Výborný výkon podal v Příbrami i nejvíce propíraný muž v českém fotbale Limberský. Před konfrontací s Minskem se jeho služeb zřejmě nezřeknete.

V Příbrami podal opravdu velice dobrý výkon a na zápas s běloruským protivník bude připraven.

Na evropské pohárové scéně platí víc než kde jinde, že první zápas je hodně důležitý, neboť na vstupu do skupiny hodně záleží. Připomínáte to svým hráčům?

Vědí to sami, a proto se budeme snažit nad Dinamem Minsk vyhrát. Jednoduché to ale nebude, protože proti sobě budeme mít soupeře, který v kvalifikaci vyřadil Curych i Salzburk, v běloruské lize porazil Borisov, v evropských pohárech účinkuje v posledních sezónách pravidelně. Ale stejně důležitých bude pět dalších utkání, která nás po duelu s Minskem ve skupině čekají.

Porazí Plzeň v domácím zápase Evropské ligy Dinamo Minsk?
Ano
81,1 %
Duel skončí nerozhodně
7,3 %
Viktoria prohraje
11,6 %
Celkem hlasovalo 4602 čtenářů.

Reklama

Související témata: