Hlavní obsah

Nebojíme se nikoho, ujišťuje Pavelka a rád by trenéra přiměl plnit další prohranou sázku

Liberec

S nejmladším kádrem v historii účastí v základních skupinách Evropské ligy vstoupí fotbalisté Slovanu Liberec do úvodní bitvy skupiny F, v níž ve čtvrtek hostí v 19 hodin portugalskou Bragu. Přesto by při třetím startu rádi slavili druhý postup do jarní fáze.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Pavelka (vpředu) a jeho spoluhráči se chystají na zápas s Bragou.

Článek
Fotogalerie

Právě na portugalského soka narazil Liberec při premiérové účasti v základní skupině soutěže v sezóně 2006/07, přičemž na půdě Bragy utrpěl debakl 0:4. Ze skupiny tehdy Severočeši neprošli.

Zato při druhém startu ve skupině před dvěma lety slavili postup. „Tehdy pro mě byla Evropa něčím novým, nepoznaným. Byl jsem vyjukaný. Tentokrát vím, do čeho jdu. A když si promítnu soupeře, typologicky jsou si podobní jako před dvěma lety," říká kapitán Slovanu David Pavelka, jeden z pamětníků bitev s Freiburgem, Estorilem či Sevillou.

„Letos máme v kádru hodně mladých kluků. Ale budeme hrát s vědomím, že nemusíme. Nikdo od nás nic nečeká. Budeme si užívat zápasy s evropskými konkurenty. A když naplníme taktické pokyny, určitě můžeme pozlobit každého. Rozhodně se nebojíme velkých protivníků," přemítá Pavelka v připomínce faktu, že v tuzemsku má Slovan kádr s nejmenším věkovým průměrem.

Jako hlavního adepta postupu vidí Pavelka právě Bragu a Marseille. „Ale nechci určovat favorita a vynášet nějaké prognózy. Myslím, že právě náš souboj s portugalským týmem napoví, jakým směrem se bude skupina odehrávat," netají Pavelka, že by se Slovan rád postavil všem prognózám a po dvou letech si zopakoval postup do jarní fáze soutěže.

„Chceme využít pohody, kterou momentálně v kádru máme. Samozřejmě si uvědomujeme, že pořád mají naše výkony k ideálu daleko, ale jsme ve skvělém rozpoložení," připomíná Pavelka skvostnou sérii deseti zápasů bez prohry.

Jako motivace dost možná poslouží sázka s trenérem Trpišovským, jehož čeká v hlavní fázi evropských pohárů debut. „Trenér po červnovém nástupu ukázal, že se sázek nebojí. Už jich hodně prohrál," směje se Pavelka. „Zatím nic konkrétního směrem ke konfrontaci s Bragou ani z pohledu skupiny neproběhlo, ale určitě něco vymyslíme. A snad trenér pohraje," prohrává si Pavelka s myšlenkou, jejíž naplnění by znamenalo úspěch Liberce.

Jak dopadne zápas Evropské ligy mezi fotbalisty Liberce a Bragy?
Vyhraje Liberec
66,1 %
Utkání skončí nerozhodně
19,1 %
Zvítězí Braga
14,8 %
Celkem hlasovalo 4565 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články