Hlavní obsah

Zoufalství, ostuda fotbalu! Rozhodčí nám záměrně ukradl výhru, soptí Ščasný

Tripolis

Návrat do milovaného Řecka mu zhořkl. Trenér fotbalistů Sparty tvrdí, že jeho zdejší přátelé ho předem varovali před chorvatskými rozhodčími. „A ono se to naplnilo! Zoufalství, ostuda fotbalu! Dva regulérní góly nám ukradl,“ rozhorlil se Zdeněk Ščasný na adresu chorvatského sudího Strahonji. Letenští tak na úvod Evropské ligy remizovali na hřišti Asterasu Tripolis 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný během utkání základní skupiny Evropské ligy s Asterasem Tripolis.

Článek
Fotogalerie

Cítíte křivdu, že vám rozhodčí ukradl výhru?

Odpovídám jen na váš dotaz, ale ukradl výhru je to správné slovo. Dali jsme další dvě regulérní branky - v první půli nebyl ofsajd Jiráčka, také druhý neuznaný gól byl regulérní. Přišel za mnou sám brankář soupeře, že v inkriminovaném souboji vůbec nebyl! A nebyly to jediné chyby rozhodčích. V těžkém evropském zápase neuznat dvě branky, to jen tedy něco...

Vysvětlil vám rozhodčí po zápase, co vlastně pískl?

Nevysvětlil vůbec nic... Jedno velké zoufalství! Chci rozlišit náš začátek zápasu, naše chyby a karty. Ale byl jsem upozorňovaný svými řeckými přáteli, že se to tady může stát. Jsem kritický na hráče i na náš výkon, všechno si vyříkáme. Ale rozhodčí, to je ostuda fotbalu. Tenhle člověk to dělal vědomě od začátku, moc dobře věděl, co dělá. Nebojím se to říci.

A vaši řečtí přátelé vám už předem avizovali, proč se to může stát?

Ano, vysvětlili mi to, ale nechci se do toho pouštět.

Pokud jde o váš výkon, měli jste špatné začátky obou poločasů...

Co špatné, katastrofální! Hrůza. Prvních pět balonů jsme odevzdali jako děti soupeři, jako bychom byli na hotelu a ještě spali. Pak jsme převzali iniciativu. Kdybychom pak další šance proměnili - ale na to se nehraje.

Favorizované Schalke vyhrálo v Nikósii, start do skupiny tedy není úplně marný, ne?

Je to realita. Měli jsme tady vyhrát, měli jsme podat ještě lepší výkon. Zápas ovlivnil první gól, ale dali jsme dvě další regulérní branky. Pro mě je to tedy jasná ztráta dvou bodů. Ale je mi jasné, že jsme mohli i prohrát, kdybychom dostali druhou branku. Neberu to dramaticky, je začátek a získali jsme bod zvenku.

Reklama

Související témata: