Hlavní obsah

I soupeřův brankář se postavil na naši stranu, láteřil Krejčí

Tripolis

Dva sporně neuznané góly udělaly z pozápasového hodnocení letenských hráčů obžalobu chorvatského rozhodčího Strahonji. Fotbalisté Sparty otevřeli Evropskou ligu remízou 1:1 na hřišti řeckého Asterasu Tripolis. „Nevím, co k tomu říci. Ještě jsem nikdy nic podobného nezažil,“ kroutil hlavou reprezentant Ladislav Krejčí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha (zleva) David Lafata, Marek Matějovský, Mario Holek diskutují s rozhodčím Marijem Strahonjou.

Článek
Fotogalerie

„Chtěli jsme vyhrát a měli na to dost šancí, ale nevyšlo to. Příležitosti měl i soupeř, ale my víc," přijal letenský záložník vstupní remízu s rozpaky.

Jeden neuznaný Lafatův gól v prvním poločase sparťany nadzvihl. Druhý neuznaný v nastavení pak rozžhavil do běla a kouč Ščasný se dokonce nechal slyšet, že rozhodčí Spartě ukradl výhru.

„Vůbec nevím, co rozhodčí v závěru pískl. Stál jsem u brankáře, Bořek (Dočkal) zahrál roh, gólman do mě strčil, já udělal dva kroky dopředu, Keny (Fatai) centr prodloužil a Lafi dal gól. Pět vteřin a rozhodčí pískl faul. Ptali jsme se ho proč, nic neřekl. Nevím, co k tomu říct. Já tam žádný faul neviděl, rozhodčí jo..." líčil Ladislav Krejčí.

Slovenský gólman se nevykrucoval

Sparťanským nářkům dal za pravdu i Tomáš Košický, slovenský brankář Asterasu.

„Po zápase jsme se ptali gólmana, jestli to byl faul. A on sám říkal, že u něj nikdo nestál, takže asi tak," láteřil Krejčí.

Sparta měla bídné začátky obou poločasů, úvodní gól inkasovala hned ve druhé minutě.

„Neřekl bych, že nás rychlý gól zaskočil, ale je to nepříjemné. Nedá se nic dělat, zase jsme měli dost času skóre otočit. Ani do druhé půle jsme nevstoupili dobře. Těžko říci, jaký byl společný jmenovatel," dodal Krejčí.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen