Hlavní obsah

Do Prahy přijede na fotbal i monacký kníže

MONTE CARLO/PRAHA

Slavnostní nádech aristokracie bude mít středeční utkání fotbalistů Slavie Praha proti klubu AS Monako v Poháru UEFA. Svůj tým přijede do Prahy podpořit i sám monacký kníže Albert II.. Velký fanoušek sportu, který na trůn oficiálně usedl teprve před týdnem, přijde podle svého zvyku po utkání do šatny potřást hráčům rukou. V programu má i setkání s prezidentem Václavem Klausem.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Nový monacký kníže Albert II. (vlevo).

Článek

Českého záložníka Jaroslava Plašila, který je v Monaku doma, zpráva o cestě knížete do Prahy trochu překvapila. "Letos byl snad na jediném našem zápase, před týdnem proti St. Etienne. Jako kníže má teď asi mnohem víc povinností a na fotbal mu nezbývá čas," řekl ČTK český reprezentant.

Albert II. je známým sportovním nadšencem. Pětkrát se zúčastnil jako bobista zimní olympiády, miluje i judo, lyžování, plavání, šerm či tenis. Fotbalový klub je jeho velkou láskou a předloni v létě ho doslova zachránil před krachem. Monaku hrozil kvůli dluhům pád do druhé ligy, ale Albert sehnal investory a odvrátil pohromu.

Společně s otcem Rainierem III. pak loni v květnu sledoval v Gelsenkirchenu finále Ligy mistrů a porážku s Portem prý velmi prožíval. Přesto pro hráče uspořádal slavnostní večeři, předal jim pamětní medaile i státní vyznamenání za vzornou reprezentaci knížectví.

Reklama

Související témata: