Hlavní obsah

Monako chce v Praze vyhrát, Slavia pojistit postup

Tomáš FlieglSport.cz

Postup do další fáze Poháru UEFA si ve středu mohou zajistit fotbalisté pražské Slavie. Od 20:45 hostí Slavia francouzský klub AS Monako, v případě výhry si český celek zajistí postup ze základní skupiny. Monako ale hodlá slávisty pokořit, aby uchovalo naději na postup. Oba týmy tak mají o motivaci před vzájemným zápasem postaráno.

Článek

Monako má problémy se zraněními, do Prahy přivezl trenér Francesco Guidolin 19 fotbalistů. Dlouhodobě mimo hru jsou například gólman Roma nebo kanonýr Chevantón. Lehčí zranění pak vyřadila ze hry také záložníky Kapa, Meriema a obránce Squillaciho.

Trenér Francesco Guidolin si před zápasem v Praze uvědomuje důležitost duelu. "Čeká nás důležitý zápas, kvůli prohře ve Stavangeru musíme bodovat. To je pro nás vzhledem k následujícím utkáním důležité," uvedl na úterní tiskové konferenci. Monako musí bodovat, pokud si chce zachovat šanci na postup ze skupiny.

Jak dopadne zápas Slavia - Monako?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

"Chceme vyhrát, i když to bude těžké. Znám dobře český fotbal, i když Slavii už míň. I přesto cítím k jejím hráčům velký respekt. O Slavii víme, že to je mladý tým, který má dobrou organizaci hry. Bude to těžký zápas," uvědomuje si Guidolin. Monaku se v posledním zápase před pohárovým utkáním nevedlo, prohrálo v Marseille 1:2. V Marseille nenastoupil český legionář Jaroslav Plašil, kterého kouč šetřil na utkání v Praze.

Slavia dopadla o trošku lépe, bod za remízu s posledními Blšany ale sešívaným velkou radost neudělal. Trenér Karel Jarolím se tehdy rozhodl šetřit klíčové hráče, na lavičce nechal pětici Piták, Krajčík, Hubáček, Fořt a Švento, pro disciplinární trest nemohl hrát stoper Latka. Náhradníci snaživého outsidera nepřehráli, tříbodový zisk nepřineslo ani střídání.

Vzájemný respekt

Respekt před francouzským soupeřem má i trenér Slavie Karel Jarolím. "Je jasné, že nás čeká těžký zápas. Monako už nemá tak oslnivé výsledky, ale přesto je to kvalitní soupeř," uvedl Jarolím, který kdysi působil ve Štrasburku a má tedy s francouzským fotbalem vlastní zkušenost.

"Budou se pravděpodobně bude snažit hrát na rychlý protiútok. V těch jsou velice nebezpeční. Musíme jejich akce napadat už v zárodku, což by mohl být recept k úspěchu. Po změně trenéra hrají jen s jedním klasickým útočníkem, oproti úspěšné série v Lize mistrů jim chybějí osobnosti," okomentoval slávistický trenér středečního soupeře.

Dostatek útočných hráčů

Slavia doma v ofenzivním zápase porazila CSKA Sofia, dva góly vstřelila i v norském Stavangeru. "Rád bych hrál vzadu na nulu, ale budeme se snažit hrát ofenzivněji. Útočných hráčů máme dost," předvídá Karel Jarolím.

Podle klubových stránek Slavie je už prodáno osm tisíc vstupenek, na Strahově se dá při zápase s předloňským účastníkem finále Ligy mistrů očekávat kvalitní atmosféra. Zápas poháru UEFA Slavia - Monako začne ve středu ve 20:45, řídit jej budou rumunští rozhodčí Corpodean - Nica, Onita. Utkání vysílá v přímém přenosu Česká televize.

Předpokládané sestavy:
Slavia Praha: Kozáčik - Krajčík, Latka, Suchý, Hubáček - Piták, Hrdlička, Gedeon, L. Jarolím, Švento - Vlček.
AS Monako: Warmuz - Modesto, Maicon, Evra, Givet - Bernardi, Plašil, Maoulida, Zikos - Maurice-Belay, Adebayor.
Tabulka:
1. SV Hamburk32013:26
2. Slavia Praha21106:44
3. Viking Stavanger31113:44
4. AS Monako21012:13
5. CSKA Sofia20022:50

Reklama

Související témata: