Hlavní obsah

Piták ofenzivní karneval proti Monaku nečeká

PRAHA

Klíčový zápas skupiny A fotbalového Poháru UEFA hostí ve středu pražský Strahov. Domácí Slavia přivítá AS Monako a v případě vítězství si zajistí postup do další fáze. Monaku by prohra značně zkomplikovala plány. I proto se nedá čekat ofenzivní smršť, jakou byl předchozí domácí zápas slávistů s CSKA Sofia. "Necháme na hřišti duši," slibuje kapitán Slavie Karel Piták.

Článek

Před deseti lety zažila Slavia spanilou jízdu Pohárem UEFA, v případě úspěchu nad Monakem se jí otevírá cesta k podobnému úspěchu. "Je to hodně velká příležitost, skupinu máme dobře rozehranou, uvědomuje si pětadvacetiletý záložník.

Slavii čeká nejdůležitější zápas podzimu, vědomi si toho jsou i hráči. "Je to klíčový zápas pro postup ze skupiny, necháme na hřišti duši. Chceme uspět a radovat se z postupu už po středečním zápase. Bylo by nepříjemné jet do Hamburku s tím, že tam musíme něco uhrát," připomíná Piták poslední duel skupiny na hřišti druhého celku bundesligy.

Jak dopadne zápas Slavia - Monako?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Monako není v optimální pohodě, po prohře ve Stavangeru v úvodním zápase skupiny Poháru UEFA prohrálo o víkendu i v lize na hřišti Marseille. "Budeme hrát aktivní fotbal, nebudeme jenom čekat na vlastní půlce. Aktivní napadání by mohlo vést k úspěchu," přibližuje možnou taktiku Piták.

Francouzský klub sice potřebuje bodovat, přesto nehodlá hru otevírat. "V posledních zápasech hrálo Monako jen na jednoho útočníka s pětičlennou zálohou. Takže to bude asi hodně zhuštěné v prostředku. Takže to nebude tak ofenzivní fotbal jako se Sofií. Budeme se ale snažit hrát aktivně a utkání rozhodnout," popisuje pravděpodobné rozestavení soupeře "Kaco".

Monako už není pro soupeře takovou hrozbou, jako bylo při své cestě do finále Ligy mistrů loni. "Zvuk ale má pořád. Není to sice už tak kvalitní mužstvo, jako před lety, ale stále má velice dobrý tým a má velikou prestiž," upozorňuje záložník Slavie.

Pokračování série by mělo zajistit postup

Pitáka zdobí u kořene nosu pěkný šrám, který si odnesl z pohárového utkání ve Stavangeru. "Nos je zlomený, ale nebolí to. Ani nijak neomezuje. Problém v tom není," ujišťuje fotbalista.

Slávisté zatím mohou být s průběhem fotbalového podzimu spokojení. V lize se jim celkem daří, v pohárové Evropě předvádějí ještě lepší výkony. "Zatím jsou výsledky docela dobrý, před sezónou nám nikdo moc nevěřil, že můžeme uspět v lize i v poháru," pochvaluje si kapitán sešívaných.

Pitákovi se v pohárových zápasech daří, skóroval čtyřikrát v řadě. "Nebylo by špatné, kdyby se mi podařilo dát zase gól. Navíc má podobnou sérii Standa (Vlček - pozn. red.). Kdybychom dali oba dva gól, tak by to mohlo k postupu stačit," věří Karel Piták.

Reklama

Související témata: