Hlavní obsah

Jarolím kritizoval malou agresivitu svých svěřenců

PRAHA

S klidem dorazil na tiskovou konferenci po zápase Poháru UEFA Slavia Praha - AS Monako trenér neúspěšného domácího celku Karel Jarolím. Slavia prohrála 0:2 a kouč českého týmu uznal vyšší kvalitu knížecího klubu. S jistotou našel i hlavní problém, který zapříčinil prohru sešívaných. "Chyběla nám agresivita, hlavně v pokutovém území. Nenašli jsme už dostatek sil na zvrat," řekl Karel Jarolím.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér fotbalistů Slavie Praha Karel Jarolím

Článek

Kouč pražské Slavie našel na slávistickém výkonu i pozitiva. "Celkem se nám podařil vstup, byli jsme aktivní. Vytvořili jsme si slibné situace, ale bez efektu. Průběh ukázal, že to sehrálo dost podstatnou roli," uvedl Jarolím.

Převaha z úvodu zápasu ale nebyla domácím nic platná, věhlasnější knížecí klub předvedl, jak naložit s nabídnutými příležitostmi. První akce Monaka v zápase skončila gólem, prosadil se Maoulida. "První inkasovaná branka nás pochopitelně poznamenala. Mohli jsme přerušit útok v polovině hřiště, dohrát situaci důsledněji. Místo toho jsme ale pustili Monako do vedení," truchlil slávistický trenér.

Latka chyběl v ofenzívě

Stejně jako ve Stavangeru chybovala obrana, která nechala střelce trestuhodně neobsazeného. "Zůstávali jsme zbytečně vzadu. Z obranné řady jsme měli vystupovat a pomáhat záloze. Po zranění Latky jsme ale nemohli zesílit střed hřiště a získávat více míčů," zalitoval ztráty stopera, který je hodně platný i v ofenzívě.

Problémy měla Slavia ve středové formaci, snažila se obranu soupeře místo kombinací překonat delšími pasy na vysunuté hroty. "Středoví hráči se nedostávali k odraženým míčům, museli jsme navíc udělat změnu v sestavě po odstoupení Latky. Po jeho odchodu to začalo vzadu skřípat. Rychlí útočníci Monaka nám dělali dost nepříjemnosti," připomněl Jarolím dobrý výkon útočníků Monaka.

Jak byste ohodnotili výkon Slavie v utkání s Monakem?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Domácí si vyjma úvodu zápasu nevytvořili tutovku, která by volala po gólu. Naopak i druhou šanci Maoulida chladnokrevně využil a to byl konec slávistických nadějí na úspěch v zápase. "Druhá inkasovaná branka rozhodla, nenašli jsme už dostatek sil a agresivity hlavně v pokutovém území. Nebyli jsme schopní se tam prosadit," přiznal slávistický trenér.

Monako bylo lepší

Jarolím ale uznal vyšší kvalitu soupeře. "Po druhé brance bylo o výsledku rozhodnuto. Musíme sportovně uznat, že Monako bylo lepší. My jsme hráli trošku zakřiknutě, i to sehrálo svoji roli. Cítil jsem tendenci ustupovat, měli jsme zbytečný respekt," připustil zbytečnou úctu k celku, který loni hrál finále prestižní Ligy mistrů.

Zápas byl místy rozkouskovaný oboustranně tvrdšími zákroky a vyšším množstvím ošetřovaných fotbalistů. Pro zranění nedohrál Latka, problémy měl i Vlček. Přes zranění svých svěřenců zatím Karel Jarolím nepřemýšlí nad posledním zápasem skupiny, kdy se Slavia 15. prosince představí na hřišti bundesligového Hamburku.

"Další postup neřeším, přemýšlím o sobotě. Latka má otřes mozku, Vlček má taky sešitou hlavu. Zajímá mě zdravotní stav pro sobotní ligu," připomněl Jarolím nejbližší ligový zápas v Ostravě.

Reklama

Související témata: