Hlavní obsah

Promarněný úvod slávisty štval

PRAHA

Nevyužité šance v úvodních osmi minutách středeční bitvy s Monakem hlodaly v hlavách fotbalistů Slavie po jejich nepovedeném třetím vystoupení v Poháru UEFA. "V prvních pěti minutách jsme měli dvě tutové šance. Žádnou z nich jsme nevyužili, což se promítlo do vývoje velmi negativně, zvláště když jsme brzy poté inkasovali," lamentoval po utkání Lukáš Jarolím.

Článek

"Zkušený tým jako Monako si už vedení nechá vzít jen výjimečně," klopil zrak záložník Slavie.

"Začátek byl dobrý," věděl i další ze záložní řady Slavie Karel Piták. "Jenže jsme z něj nic nevytěžili. A Monako má na hrotu vynikající hráče. Bylí rychlí a hodně šikovní s míčem," složil kapitán Pražanů poklonu hrotům Monaka.

Piták přiznal, že nepomohly ani různé změny v rozestavení ve druhém poločase: "Trenér nás o přestávce nabádal, abychom hráli ještě pět minut se čtyřmi obránci a následně to přeskupili na pět záložníků. Ale nepomohlo to. Monako nás k ničemu nepustilo. Zaslouženě vyhrálo."

Jak byste ohodnotili výkon Slavie v utkání s Monakem?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Smutek slávistů kontrastoval s rozesmátou tváří českého legionáře ve službách Monaka Jaroslava Plašila. Do kabin se sice šoural velmi pomalu s poraněným kolenem, na duši ho ale hřálo cenné vítězství.

"Do Prahy jsme přijeli pro tři body. Ty si odvážíme, takže jsme všichni šťastní," smál se český záložník, když mířil do šatny, ve které vítězství společně s hráči oslavil i monacký kníže Albert II. "Rozhodující bylo, že jsme přečkali silný úvod Slavie a dokázali rychle vstřelit gól," mínil Plašil.

Reklama

Související témata: