Hlavní obsah

Plzeň vyrazila za lídrem La Ligy bez Vaňka, ale s kuráží. Zanďoura na Villarrealu hrát nebude

Dnes dopoledne nabrali fotbalisté Viktorie Plzeň kurz Španělsko. Speciál je přepravil na letiště do Castellónu ve valencijské oblasti, odkud se přesunou autobusem do pár kilometrů vzdáleného městečka Villarreal. Na stadiónu El Madrigal se ve čtvrtek večer postaví v zápase skupiny Evropské ligy současnému lídrovi španělské La Ligy Villarrealu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Plzně se vydali na další cestu. Tentokrát změří síly s lídrem španělské Primera División Villarrealem.

Článek

Nebude u toho záložník Ondřej Vaněk, který si v sobotním ligovém utkání s Libercem natáhl tříslo, naopak stoper Jan Baránek, jenž se ve stejném duelu srazil s protihráčem a byl chvíli v bezvědomí, se stihl dát dohromady.

Favorit je daný, jakýkoli bodový zisk proti Žluté ponorce, které se po šesti kolech dívají na záda Barcelona i Real Madrid, by byl velký úspěch. „Favorit jsou určitě domácí, ale my neskládáme zbraně. Prohráli s Rapidem Vídeň, takže uspět určitě můžeme a pokusíme se o to. Chtěli bychom neprohrát, to bude náš hlavní cíl. Ale nějakého zanďoura hrát nebudeme," citoval klubový web záložníka Jana Kopice.

V úvodním duelu porazila Plzeň běloruské Dinamo Minsk 2:0, které je považováno za outsidera skupiny. Nyní naopak narazí na nejkvalitnějšího soupeře. „Do Španělska se moc těším, fotbal, který se tam hraje, se mi moc líbí. Navíc se utkáme s aktuálně prvním týmem ligy, Villarreal je ve velké formě. Nečeká nás nic lehkého, ale pro takové zápasy se fotbal hraje," podotkl Kopic, který vstřelil dva góly v úvodním utkání play off Evropské ligy s Vojvodinou Novi Sad (výhra 3:0).

Zatímco v Synot lize v drtivé většině zápasů diktují jejich průběh, soupeřům míč příliš nepůjčují, na El Madrigal Západočeši zřejmě zažijí jiný scénář. „Vypadá to, že spíš budeme hrát bez balónu, trenéři nás na to ale dobře připraví, věřím, že naší hrou Villarreal přehrajeme," je optimista Kopic.

Ve středu večer (od 19 hodin) si viktoriáni na předzápasovém tréninku vyzkoušejí trávník na El Madrigal, o den později se na stejném místě postaví velkému favoritovi. Zápas začne v 21:05, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line na Sport.cz.

Jak dopadne čtvrteční duel plzeňských fotbalistů v EL na hřišti Villarrealu?
Zvítězí Žlutá ponorka
38,1 %
Nerozhodně
18,8 %
Vyhraje Viktoria
43,1 %
Celkem hlasovalo 12772 čtenářů.

Reklama

Související témata: