Hlavní obsah

Viktoria je ve Španělsku. Přivítalo ji letiště duchů!

Villarreal

Nad jižní Francií si se speciálem s plzeňskými fotbalisty, mířícími k duelu Evropské ligy do španělského Villarrealu, notně pohrály turbulence. Netrvaly však dlouho, letoun za krátký čas přelétl Barcelonu a dosedl na provinční letiště poblíž městečka Castellón de la Plana. Slovo provinční však sedí dokonale, neboť viktoriáni byli ve středu jedinými pasažéry na letišti!

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Tomáš Hořava z Plzně (vpravo) se raduje se spoluhráčem Michalem Ďurišem z gólu - ilustrační foto.

Článek

Z letadla sestoupili po schůdcích, poté pěšky urazili padesát metrů do zcela prázdné příletové haly. Nikde nikdo, jen dva policisté. „Je to minimálně frekventované letiště, jsou odtud vypravovány pouze dva lety týdně, do Bristolu a do Londýna," vysvětlil jeden z členů výpravy Plzně.

Shodou okolností, letiště nechal postavit jeden z hlavních sponzorů současného lídra španělské ligy FC Villarreal. Plzeň se proti němu postaví zítra večer na stadiónu El Madrigal, podle obránce Františka Rajtorala, čeká Viktorii střet s jedním z nejtěžších soupeřů, na které v Evropě v posledních letech narazila.

Rajtoralovo jubileum

„Jsou skvělí, což dokazují poslední dobou ve španělské lize, kterou vedou, ale i hrou. Já ale věřím, že předvedeme dobrý výkon a řádně je pozlobíme," řekl klubovému webu Rajtoral, kterého čeká 50. start v evropských pohárech.

„Opravdu tolik? To jsem opravdu nevěděl, já bych si tipnul třeba tak dvacet," culil se. „To už je moc hezké číslo, ten čas hrozně letí, sezóny v plzeňském dresu jsou pro mě nejkrásnější. Všechny byly něčím výjimečné, krásné a originální. Nejvíc asi vzpomínám na ty největší zápasy s Barcelonou, Bayernem Mnichov a Manchesterem City," uvedl Rajtoral.

Pod vedením nového trenéra Karla Krejčího je Plzeň stoprocentní, vyhrála všech osm zápasů. Teď však poprvé nebude v roli favorita. „Budu spokojený, když předvedeme výkon na úrovni a budeme moct ze hřiště odejít se vztyčenou hlavou," podotkl Rajtoral.

Jak dopadne čtvrteční duel plzeňských fotbalistů v EL na hřišti Villarrealu?
Zvítězí Žlutá ponorka
38,1 %
Nerozhodně
18,8 %
Vyhraje Viktoria
43,1 %
Celkem hlasovalo 12772 čtenářů.

Reklama

Související témata: