Hlavní obsah

Jsem šílený? Hráči si zápasy vybírají, nechápe kouč Marseille před duelem s Libercem

Karel Felt, MarseilleSport.czPrávo

Zle nedobře je se slavným Olympique Marseille. Po víkendové domácí prohře 1:2 s Angers, klesl na čtrnácté místo tabulky francouzské nejvyšší soutěže. Situace španělského kouče Michela, kdysi hvězdy madridského Realu, není jednoduchá. A navíc má problém, který u nás zatím neznáme.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Trénink fotbalistů Marseille na stadiónu Velodrome.

Článek

„Vám se zdá, že jsem asi šílený, když tak točím se sestavou. Ale někteří hráči si vybírají zápasy. Nechtějí hrát, že jsou unavení. Jiní jsou zranění. Proto musíme dělat tolik změn. Já ale jejich mentalitu nechápu, musím si na ni zvykat. Když jsem byl mladý, chtěl jsem hrát každý zápas. Nic s tím ale neudělám. Je to tak, že když se vyhraje, mohou za to hráči, za prohru naopak trenér, takové je realita," konstatoval na předzápasové tiskové konferenci a naznačil, že steskům hráčů je věnováno více sluchu, než jemu.

Připadá mi to jako tiskovka o Diarrovi, pravil kouč

Novináři na něho tlačili, kdy už začne tým podávat očekávané výsledky. „Jsem tady teprve měsíc, za špatný začátek nejsem odpovědný. Vím, kam Olympique patří a děláme všechno proto, abychom šli nahoru. Rozhodně ale nebereme žádný zápas na lehkou váhu. Ani ten s Libercem, je to evropský pohár. Na víkendové utkání v Paříži s Paris St. Germain budeme myslet až od pátku. Mrzí mě, že na zápas s Libercem bylo prodáno jen deset tisíc vstupenek. Podporu budeme potřebovat," pravil Michel, jemuž tlumočnice překládala otázky novinářů do španělštiny a pak jeho odpovědi zpět do francouzštiny.

Novináře hodně zajímalo, zda nastoupí po zranění jedna z největších hvězd Olympique Lassana Diarra. „Nastoupí, protože to pro nás je důležitý hráč. Ale sestavu vám neřeknu," mlžil.

Když padl druhý, pak třetí a čtvrtý dotaz na Diarru, trpělivě odpovídal a jen s úsměvem pravil: „Připadá mi to jako tiskovka o Diarrovi, ale my zítra hrajeme pohárový zápas." V sále vyvolal smích. Na rozdíl od kouče české reprezentace Vrby však nevyhrožoval, že při dalším dotazu na Diarru odejde.

Když přišly dotazy na Liberec, pookřál a rozpovídal se. „Je to velmi kvalitní tým. Má vyrovnané všechny řady, počínaje brankářem, až po útok. Je hodně takticky vyspělý," přidával jeden superlativ za druhým.

A pak vážně dodal: „Musíme podat optimální výkon, abychom uspěli." Tvářil se velmi vážně, takže to skutečně vypadalo, že ze Slovanu má opravdu respekt, ač jeho tým je jasným favoritem.

Reklama