Hlavní obsah

S Boleslaví jsem nepostoupil, Evropskou ligu si zahraji s Libercem, liboval si Bartl

Marseille

Ještě v červenci hrál záložník Daniel Bartl za Mladou Boleslav, která ale hned v úvodu kvalifikace Evropské ligy vypadla s Nory. Na konci přestupového okna jej však Středočeši vyměnili s Libercem za Fleišmana. Vysněný evropský pohár tedy hraje...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Daniel Bartl se těší na zápas proti Marseille.

Článek

Neměl jste obavu, že nebudete moci nastoupit v Evropské lize za Liberec, když jste hrál kvalifikaci za Boleslav?

Nebál, protože jsem věděl, že se pravidlo o tom, že hráč během sezóny nemůže v evropských pohárech nastoupit za dva kluby, vztahuje jen na kvalifikaci. Věděl to i Liberec, takže mě získal i pro tuto soutěž. Jsem moc rád, že si ji mohu zahrát, ale je to fakt divný pocit, když jsem do pohárových zápasů vstoupil jako hráč Mladé Boleslavi. Jsem za změnu dresu šťastný.

S čím jste odjeli do Marseille?

Chceme bodovat. Rozhodně jsme nepřiletěli v poraženecké náladě, nebo jen si zahrát s Olympique fotbal. Moc z nás proti tak silnému soupeři nehrálo. Máme k němu respekt, bude to těžké, ale tenhle cíl máme.

Ohromil vás šedesátitisícový stadión Vélodrome, který je pověstný i svojí bouřlivou atmosférou?

Je úžasný, na takovém jsem nikdy nehrál. O atmosféře jsem slyšel hodně. Snad bude skvělá i při našem utkání. Pro mne to bude největší zápas v kariéře.

Olympique nevstoupil do podzimu nejlépe, dokonce v neděli doma prohrál s Angres. Máte na něj recept?

Nějaká videa jsme viděli, oni jsou výborní. Musíme každý odvést svoje maximum a uvidíme, na co to bude stačit. Oni ale mají tým složený z vynikajících hráčů.

Takže prohry s Bragou a Plzní jste už hodili za hlavu?

Pořád nás mrzí, bodík jsme měli urvat z obou zápasů, ale to je život a takových zápasů ještě zažijeme. Teď se soustředíme na Marseille.

Budete z obrovitého stadiónu a slavného soupeře nervózní?

Trochu ano, ale to se začátkem zápasu odejde. My dobře víme, že tu potřebujeme bodovat, protože ztráta by zminimalizovala naše šance na postup.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen