Hlavní obsah

Kde je stadión? ptali se viktoriáni. Přitom vjížděli do bran El Madrigalu

Villarreal

Projížděli úzkými uličkami, které lemovaly vysoké domy. V tom autobus s fotbalisty Viktorie Plzeň, mířícími na předzápasový trénink na stadión Villarrealu, zpomalil. Nikdo na palubě v tu chvíli nechápal, proč. Vzápětí Západočeši zjistili, že právě vjíždějí do bran El Madrigalu...

Foto: FC Viktoria Plzeň

Stadión Villarrealu El Madrigal.

Článek

„Když jsme přijížděli, stadiónu jsme si vůbec nevšimli, jak je skrytý mezi domy. Až těsně před vjezdem," řekl kapitán Václav Procházka. Stadión Villarrealu je situován ve městě, obklíčený ze všech stran zástavbou. Na první pohled nikoho nenapadne, že se za zdmi této stavby skrývá 25tisícový stánek.

Na jeho trávníku si to ve čtvrtek večer viktoriáni rozdají s lídrem španělské ligy Villarrealem v utkání skupiny Evropské ligy. V zádech mají tři body z úvodního duelu s Minskem (2:0), proti favoritovi nejsou pod tlakem.

Moc se na zápas těšíme

„Vstup do Evropské ligy byl důležitý. Jsme rádi, že jsme zápas proti Dinamu Minsk zvládli vítězně a připsali jsme si důležité tři body. Na druhou stranu víme, v jakém rozpoložení teď Villarreal je - vede španělskou ligu před Barcelonou. Moc se na ten zápas těšíme," uvedl trenér Karel Krejčí.

Podle něj bude utkání složitější vzhledem k porážce Villarrealu na půdě Rapidu Vídeň. „Soupeř se teď bude koncentrovat ještě víc. Také bude důležité, v jakém nastoupí složení. Ve Vídni udělal čtyři nebo pět změn, nyní prý postaví nejsilnější sestavu," podotkl Krejčí.

Duel se Žlutou ponorkou lze přirovnat k zápasu Ligy mistrů, neboť Villarreal svojí kvalitou Evropskou ligu převyšuje. „My ale máme mužstvo ošlehané Evropou, které je konkurenceschopné. Věřím, že budeme Villarreal zlobit. Rádi bychom bodovali a posbírali co nejvíc zkušeností, ze kterých můžeme těžit v budoucnosti," dodal Krejčí.

Reklama

Související témata: