Hlavní obsah

Věřím, že tentokrát s Villarrealem dopadnu líp, doufá plzeňský kapitán Procházka

Robert Neumann (Villarreal)Sport.czPrávo

Sílu Villarrealu kapitán plzeňských fotbalistů Václav Procházka už jednou pocítil. Jako jediný z viktoriánů. Na podzim 2007 čelil Žluté ponorce v dresu Mladé Boleslavi v tehdejším Poháru UEFA, Středočeši doma prohráli 1:2. Teď doufá, že z konfrontace se Žlutou ponorkou vyjde mnohem příznivěji než před osmi lety.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Plzeňský obránce Václav Procházka na tiskové konferenci ve Villarrealu.

Článek

Jaké máte na tehdejší utkání vzpomínky?

Je to už delší dobu, zápas se hrál před osmi lety. Tým Villarrealu prošel velkou proměnou, navíc utkání jsme hráli doma. Prohráli jsme, musím sportovně přiznat, že duel vyzněl jednoznačně pro Villarreal, my jsme se jenom bránili. Ovšem mohli jsme nakonec uhrát bod.

Máte nyní s Viktorií šanci na podstatně lepší výsledek?

Především si myslím, že mužstvo v Plzni má větší kvalitu než tehdy to v Boleslavi. Tím pádem věřím, že jsme s Viktorkou schopni uhrát daleko lepší výsledek. Ale samozřejmě, španělský fotbal je top, nečeká nás nic jednoduchého.

Se španělskými kluby jste se utkali v Evropě doposud čtyřikrát (2x Barcelona, 2x Atlético Madrid). Zvítězili jste v jednom, doma nad Atlétikem, dali jeden gól, shodou okolností jeho autorem jste vy. Přidáte druhý?

To mi ani nedošlo, že jsem jediný střelec Viktorky se Španěly. Myslím, že jsme proti těmto týmům odehráli dobré partie, bohužel se podařilo zvítězit jen jednou. Když jsme jeli teď z letiště do hotelu, promítal jsem si zápas na Atlétiku před třemi lety, v němž jsme inkasovali v poslední minutě. Byli jsme blízko výsledku, který bychom brali. Doufám, že takovou smůlu mít ve Villarrealu nebudeme.

Budí soupeř o to větší respekt, když je lídrem španělské ligy?

Ukazuje to na velkou kvalitu Villarrealu. Proti španělským mužstvům to ale bylo vždycky stejné, byli v tabulce buď první, nebo druzí, na tuto situaci jsme zvyklí. Čeká nás těžký zápas, ale my už podobné bitvy za sebou máme. Doufám, že to bude na hřišti vidět.

Jak dopadne čtvrteční duel plzeňských fotbalistů v EL na hřišti Villarrealu?
Zvítězí Žlutá ponorka
38,1 %
Nerozhodně
18,8 %
Vyhraje Viktoria
43,1 %
Celkem hlasovalo 12772 čtenářů.

Reklama

Související témata: