Hlavní obsah

Liberec nemá na Vélodrome co ztratit. I trenér Marseille mu vysekl poklonu

Karel Felt (Marseille)Sport.czPrávo

Fotbalisté Slovanu Liberec nemají dnes večer od 21:05 hodin (on-line reportáž na Sport.cz) na trávníku slavného stadiónu Vélodrome co ztratit. Domácí Olympique Marseille je jasným favoritem skupiny F Evropské ligy. Hosté vědí, že po domácí porážce s Bragou může být další ztráta, co se týká postupových nadějí, zcela fatální.

Foto: Appeltauer Slovan/Jaroslav FC, ČTK

Zrekonstruovaný stadión Stade Vélodrome v Marseille.

Článek

„Připravit se na ně je velmi složité, hodně točí se sestavou. My se proto soustředíme především na sebe, rozebrali jsme si jejich herní styl a našli okénka, která mají v obraně. Někdy to jsou žákovské hrubky, co dokáže nesehraná domácí obrana vytvořit. Dopředu jsou ale velice silní. Musíme ale hrát koncentrovaně a nechybovat, neztrácet zbytečně míče," konstatoval kouč Slovanu Jindřich Trpišovský.

Olympique Marseille - Slovan Liberec
2. kolo skupiny F Evropské fotbalové ligy
1. října ve 21:05 h (vysílá Nova Sport 2, on-line reportáž na Sport.cz)
Hl. rozhodčí: Jeskov (Rus.)
Předpokládané sestavy
Marseille: Mandanda - Isla, Rolando, Rekik, De Ceglie - Silva, Diarra, Barrada - Sarr, Cabella - Ocampos.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Pavelka, Sýkora (Folprecht) - Bartl, Shala, Šural - Bakoš.

Jeho svěřenci si vyzkoušeli trávník po obrovitou tribunou a přiznali, že na ně stadión hodně zapůsobil. „Je to něco obrovského, co nikdo z nás ještě neviděl. Snad jen Marek Bakoš, když byl v Plzni. Nemáme co ztratit, ale potřebujeme získat. Venkovní zápasy se nám v pohárech daří. Hrajeme uvolněněji. Ale vždycky respektujeme sílu soupeře. Olympique je silný, ale má okénka v obraně. Podstatné bude, abychom se vůbec dostali k možnosti je využít. Musíme jezdit naplno. Je těžké odhadnout, v jaké sestavě nastoupí, hodně ji točí. Připravovali jsme se na tu nejtěžší variantu, tedy nejsilnější sestavu. Určitě jsme se poučili i ze zápasů s Bragou a Plzní, i když jsme je prohráli," přidal se kapitán Slovanu David Pavelka.

Diarra bude srdcem týmu

Olympique se nedaří a zatím ho ze spodních pater tabulky nevytáhl ani věhlasný španělský kouč Michel, který před měsíce nahradil argentinského kouče Marcela Bielsu.

„Tvrdě pracujeme a snažíme se zlepšovat, ale hráče vedu teprve měsíc, poznávám je. Určitě Liberec nepodceníme, má výborné mužstvo, vyrovnané a kvalitní ve všech řadách. Škoda, že zájem fanoušků je tak malý, při tom je budeme hodně potřebovat," posteskl si Michel poté, co pořadatelé ohlásili, že prodáno je jen deset tisíc vstupenek z více než šedesátitisícového kotle.

Potěšilo ho však, že plně k dispozici je záložník Lassana Diarra. „Pro nás to je nesmírně důležitý hráč, nejzkušenější, srdce týmu," složil kouč kreativnímu záložníkovi poklonu.

„Nečekáme lehký zápas, ale naší povinností je vyhrát. Po domácí prohře v lize se potřebujeme chytit a zvednout si sebevědomí před víkendovým zápasem v Paříži. Liberec je neznámý tým, ale v Evropě už se objevil a my ho nesmíme rozhodně podcenit. Když k vám přijede soupeř, který nemá co ztratit, vždycky je s ním hodně práce, protože si dovolí, víc než jindy, konstatoval levý obránce Paolo De Ceglie.

Jak skončí druhý zápas libereckých fotbalistů v Evropské lize na hřišti Marseille?
Vyhraje francouzský tým
23 %
Slovan uhraje alespoň bod
18,6 %
Liberečtí senzačně zvítězí
58,4 %
Celkem hlasovalo 2893 čtenářů.

Reklama

Související témata: