Hlavní obsah

Nebýt zranění, možná hrál dnes Pilař za Villarreal proti Plzni!

Villarreal

Pokud by v létě nepřišel problém s kolenem, možná by ve čtvrtek večer nastupoval fotbalista Václav Pilař za Villarreal proti svým bývalým parťákům z Plzně v duelu Evropské ligy. Španělský klub po vynikající uplynulé sezóně záložníka, který válel za Viktorii i reprezentaci, o Pilaře zajímal. Na jednání s vedením Plzně nedošlo, ovšem zájem Žluté ponorky byl vážný.

Foto: Ladislav Nussbauer

Václav Pilař v plzeňském dresu.

Článek

„Byl jsem v kontaktu se svým manažerem, říkal mi, že se mu ozval Villarreal, že mě sledovali a mají o mě zájem. A že mě budou sledovat ještě v dalších zápasech, především v těch za národní tým," řekl webu Sport.cz Pilař.

Jenže během herního přípravného kempu v rakouském Westendorfu zkraje července Pilařovi nateklo koleno, po vyšetření na klinice v Augsburgu zůstal v šoku - magnetická rezonance odhalila poškozenou chrupavku. Od lékařů uslyšel verdikt: musíš na operaci, minimálně na půl roku zapomeň na fotbal.

„Zraněním se všechno zastavilo. Zástupci Villarrealu se ptali, proč nehraju, chtěli se na mě přijet znovu podívat, jenže to zranění všechno stoplo," podotkl Pilař, který ovšem lituje pouze svého zranění. „Nevím, jestli bych přestoupil, neřešil jsem to. Jsem moc šťastný v Plzni, věřím, že s ní ještě zažiju spousty úspěchů," pověděl záložník, který nyní intenzivně rehabilituje.

V polovině září byl na kontrole na klinice v Augsburgu, lékaři mu poskytli příznivé zprávy. „Při operaci mi odebrali štěp z pánve, vyplnili jím chrupavku. Doktoři byli nyní nadšení, že se to chytlo, když porovnávali snímky před zákrokem a po něm. Není sice úplně vyhráno, ale moc se jim to líbí," pověděl Pilař. Berle však neodloží ještě následující tři týdny.

Touží zahájit zimní přípravu

„Zatím jenom rehabilituji, opravdu lehce posiluji sval u kolene. Koleno mně nebolí, je perfektní, ale pro chrupavku jsou nejhorší došlapy, tudíž zatím nemůžu dát vyšší zátěž," vysvětlil Pilař.

Ani po odložení berlí ale nezačne s intenzivní přípravou, koleno bude zatěžovat nějaký čas jen minimálně. „Je to běh na dlouhou trať, musím být trpělivý, aby se nic nepokazilo. Vím, že do konce roku si určitě nezahraju, budu šťastný, když zahájím zimní přípravu, to je můj cíl," uvedl záložník, kterého moc mrzí, že zmeškal kvalifikační finiš, nemohl se tak podělit o radost z postupu na mistrovství Evropy se spoluhráči přímo na hřišti.

„To je holt život, mám smůlu na zranění, ale já to zvládnu i teď," je odhodlaný Pilař. Ve čtvrtek večer bude kamarádům z Plzně držet u televize palce, aby ve Villarrealu uspěli. „Kluci to budou mít strašně těžké, navíc když Villarreal zaváhal ve Vídni s Rapidem, teď to bude chtít odčinit. Věřím však, že mají na to, aby uhráli solidní výsledek."

Jak dopadne čtvrteční duel plzeňských fotbalistů v EL na hřišti Villarrealu?
Zvítězí Žlutá ponorka
38,1 %
Nerozhodně
18,8 %
Vyhraje Viktoria
43,1 %
Celkem hlasovalo 12772 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen