Hlavní obsah

Spartě se v Evropě dýchá líp než doma, i proto se po derby rychle zvedla

Praha

Velká proměna. Zatímco v neděli na Slavii sparťané vybouchli, ve čtvrtek v Evropské lize kyperský APOEL Nikósie hladce přehráli (2:0). „Už jsem to říkal dříve. V evropských pohárech se nám většinou hraje líp. Slavia nám chtěla derby hlavně znepříjemnit, což se jí povedlo. Naopak soupeři v pohárech chtějí víc hrát a tolik nás neznají, což byl i případ Nikósie,“ vysvětluje záložník Marek Matějovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec oslavil návrat do základní sestavy Sparty gólem v Evropské lize proti APOEL Nikósie.

Článek
Fotogalerie

Jen jednou Letenským zatrnulo. Za stavu 1:0 si lídr kyperské ligy vytvořil jedinou šanci v utkání, ale brankář David Bičík ji zlikvidoval.

„Díky reflexu. Jsem rád, že jsem mužstvo podržel, byl to důležitý okamžik," pochválil si brankář, který se tak na rozdíl od derby stal kladným hrdinou.

Víc práce vlastně neměl. „Kypřané mají vynikající a produktivní útočníky. Kluci v defenzivě ale zápas skvěle zvládli, soupeře jsme do ničeho nepustili," poukázal Bičík.

Skóre otevřel rychlý Kehinde Fatai, který nastoupil na pravém kraji zálohy.

„Podali jsme skvělý výkon, oklepali se ze šoku po derby a parádně na první ligovou porážku zareagovali," usmíval se nigerijský útočník a ujišťoval, že zápas nebyl tak lehký, jak se z tribuny zdálo.

„Velmi těžké utkání, ale dokázali jsme se koncentrovat a zaslouženě vyhráli," poukázal Fatai.

Příště zkusí zázrak se Schalke

Sparta je se čtyřmi body druhá ve skupině, teď ji ovšem čeká dvojzápas s jasně vedoucím Schalke. O to více sparťany hnětou dva neuznané regulérní góly v prvním duelu v Tripolisu.

„Mohli jsme mít bodů už šest a vypadalo by to ještě líp. Nicméně i současná situace ve skupině nám dává šance zabojovat o postup," cení si Marek Matějovský.

„Asteras byl velmi silný doma a myslím, že kyperský tým bude také. Otázka je, jak si teď navzájem vezmou body, my budeme chtít doma vyhrávat. A třeba zkusíme zázrak se Schalke," kalkuluje Bičík.

Právě v Německu čeká Spartu 22. října příští utkání ve skupině K.

Reklama

Související témata: