Hlavní obsah

Marseille - Liberec 0:1Liberecká fantazie! Coufal trefil v Marseille tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
84. Coufal 0 : 1
Záznam online reportáže

Karel Felt (Marseille)Sport.czPrávo
Aktualizováno

Jediná střela na branku a Slovan Liberec vybojoval ve čtvrtek večer v Marseille po výhře 1:0 tři body. Autorem branky byl Coufal. Ve skupině F Evropské ligy se postaral o největší překvapení. Udržel si také neporazitelnost v soutěži na hřištích soupeřů.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Lucas Silva (vlevo) z Olympique Marseille a liberecký Jan Sýkora.

Článek
Fotogalerie

Desetitisícové tribuny za oběma brankami zely prázdnotou, prořídlé byly i ty ostatní na Vélodrome. Tým z Čech zkrátka nelákal. A „srdce" Olympique Diarra nebyl ani mezi náhradníky. Trenér Míchel ho šetřil spolu s dalšími hvězdami na nedělní bitvu s Paris St. Germain. Kotel mohutně povzbuzoval domácí a pískal, kdykoliv hosté vypíchli soupeři míč. Dál než k půlící čáře se ale dlouhé minuty nedostali. Po deseti minutách Koubek dvakrát reflexivně zachránil před Batshuayiem a po dělovce Alessandriniho.

Olympique byl jednoznačně lepší, hosty přehrával rychlou kombinací ve středu hřiště, ale jeho akce končily na hranici šestnáctky na pozorné defenzívě, z níž se Slovan dostal jen jednou, ale Šuralovu přihrávku na Rabušice v klidu sebral brankář Mandanda. Domácí dál tlačili, ale počítali jen rohové kopy a střely míjející o centimetry Koubkovu branku. Co mířilo mezi tyče, hostující brankář spolehlivě kryl. Po půlhodině se hosté osvobodili a nebýt bleskového zásahu Romaoa, mohl Šural po standardce skórovat. Závěr první půle odehrál Slovan poblíž šestnáctky domácích.

Ocampos odkrytou bránu minul

Do druhé půle nahradil nevýrazného Rabušice Bakoš, ale marně čekal na přihrávku nebo centr. Olympique pokračoval ve chvílemi až drtivém náporu. Střelecké pokusy ale míjely Koubkovu branku. Po necelé hodině hry měli domácí tutovku. Alessandrini vypálil, Bartošák míč tečoval, ale liberecký gólman ho stihl rukou vyrazit, jenže přímo k volnému Ocamposovi, který však netrefil zívající branku.

Liberec se dokázal několikrát uvolnit z marseilleské smyčky, ale ke střele se nedostal. Domácí jednoznačně soupeře převyšovali, ale Koubkova brána pro ně byla začarovaná. Domácí kouč ještě posílil ofenzívu, ale gólové zakončení stále chybělo a Slovan držel cennou remízu. Tu podržel deset minut před koncem Koubek po dělovce Alessandriniho.

Nakonec hosté všechny šokovali. Po ojedinělé akci a rohovém kopu se míč odrazil k Coufalovi, který přizemní střelou zmrazil Vélodrome. Domácí už přes závěrečný tlak vyrovnat nestihli.

Druhé kolo základní skupiny F fotbalové Evropské ligy:
Olympique Marseille - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 84. Coufal. Rozhodčí: Jeskov - Mosjakin, Dančenko - Bezborodov, Ivanov (všichni Rus.). ŽK: Rekik, Ocampos - Pokorný, Bartošák, Coufal, Koubek. Diváci: 10.040.
Marseille: Mandanda - Isla (67. Dja Djedjé), Rolando, Rekik, Mendy - Romao, Silva - Alessandrini (82. Sarr), Cabella (71. Barrada), Ocampos - Batshuayi. Trenér: Míchel.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Sýkora, Pavelka - Jefremov, Shala (73. Bartl), Šural (89. Kerbr) - Rabušic (46. Bakoš). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: