Hlavní obsah

Soldado asi přesvědčil sudího, ať mi dá druhou žlutou, kroutil hlavou plzeňský Procházka

Villarreal

S útočníky Villarrelu sváděl tvrdé souboje, po dvou z nich však kapitán Plzně Václav Procházka uviděl žlutou kartu, po té druhé byl v 80. minutě vyloučen. V té chvíli Viktoria v utkání Evropské ligy na stadiónu El Madrigal prohrávala 0:1, bylo téměř jisté, že proti vysokému favoritovi už vyrovnat nedokáže. „Zápas se mi hodnotí špatně, oslabil jsem tým deset minut před koncem, to mě moc mrzí. Potom už asi naděje na vyrovnání nebyla," povzdechl si Procházka.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Vyloučený Václav Procházka odchází z hřiště Villarrealu.

Článek
Fotogalerie

Byly obě žluté karty zasloužené?

Myslím, že podobných soubojů, jako při druhém zákroku, bylo v zápase hodně. Takové to vzájemné držení... Zrovna ten zákrok se mi moc nelíbil, neboť Soldado rozhodil rukama, a asi tím přesvědčil rozhodčího, že mám dostat druhou žlutou.

V první chvíli vypadalo, že vám sudí druhou žlutou neudělí....

Já jsem to nechápal. Po zákroku se nic nedělo, ale za minutu přišel, dal mi žlutou a pak červenou. Nevím, co se stalo, že si to rozmyslel. První byla asi zasloužená, stál jsem soupeři v cestě, on do mě vrazil. Ale zasloužená byla.

Měli jste na lepší výsledek?

Jsme z výsledku zklamaní, ale průběh zápasu... Hlavně úvodních dvacet minut bylo od Villarrealu drtivých, tlak jsme ustáli. Pak jsme začali hrát, měli jsme docela dost standardek, bohužel jsme žádnou nevyužili. To byla asi jediná šance, jak jsme mohli dát gól.

Po přestávce, kdy byla hra vyrovnaná, přišel brejk a sólo Baptistaa od půlky hřiště. Jedním z hráčů, přes které přešel, jste byl i vy. Neříkáte si nyní, že jste měl udělat něco jinak?

Po zápase jsem přemýšlel, že jsem ho mohl zfaulovat, ale na hřišti jsem si myslel, že je za mnou ještě náš hráč, že to dokážeme vykrýt, vykřižovat. Bohužel...

Čekal jste, že přihraje?

V první půli tam bylo ze strany Villarrealu hodně míčů za obranu, byli jsme na to připravení. Tentokrát to ale vzal na sebe, šel až do brány. A rozhodl.

Reklama

Související témata: